Fontos bejelentést tett Lionel Messi jövőjével kapcsolatban a Barcelona újraválasztott elnöke

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi kicks the ball during the Spanish League football match between Barcelona and SD Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 15, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Joan Laporta, a Barcelona márciusban újraválasztott elnöke biztos abban, hogy a hatszoros aranylabdás labdarúgó Lionel Messi maradni fog a klubnál.

Az argentin játékos szerződése nyáron lejár a katalán együttesnél, és bár a Paris Saint-Germain és a Manchester City is élénken érdeklődik a támadó iránt,

Laporta szerint "minden a megfelelő ütemben halad" a világbajnoki ezüstérmes labdarúgó ügyében.

"Mindent, ami csak telik a klubtól, megteszünk azért, hogy maradjon. Messi nagyszerű ember, motivált, én pedig

meg vagyok győződve róla, hogy a Barcában szeretné folytatni" - fogalmazott Laporta.

Lionel Messi maradhat a Barcelonánál Forrás: AFP/Lluis Gene

Messi, aki teljes felnőtt pályafutását a katalánoknál töltötte, tavaly augusztusban közölte, távozni akar az együttestől. Később úgy döntött, a mostani szezonra még marad Barcelonában, jövője körül ugyanakkor továbbra is sok a kérdőjel.

Az argentin csatár 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. A többi között tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel.

A bajnokságban harmadik helyen álló Barcelona szombat este a Spanyol Király Kupa döntőjében az Athletic Bilbao ellen lép pályára. A BL-ből a nyocladdöntőben búcsúzott a csapat.