Vágólapra másolva!
Az UEFA elnöke kedden adott közre egy hosszabb nyilatkozatot, amiben egyértelműen kiáll az Európai Szuperliga megvalósítása ellen azok után, hogy az európai szervezet bemutatta a Bajnokok Ligája 2024-es megújulásának részleteit.

„Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy az UEFA és a globális labdarúgás is kiáll a botrányos és önző elképzelés ellen, ami a pár klubot a többi fölé helyezne. Nem csak mi vagyunk azok, de a közösség is egységes, mindenki az a tervek ellenében. Ez az elképzelés arcon köpi a sportág szerelmeseit. Kérünk mindenkit, hogy álljon mellénk, hogy ebből az egészből ne lehessen semmi" – mondta Ceferin, aki szerint nem hagyhatják, hogy a világ legnépszerűbb sportágának nyílt versengése sérüljön.

Ceferin újra megerősítette, hogy nem lehetnek válogatottak azok, akik a Szuperligában szerepelnek, és tisztelettel beszélt azokról, akik kiállnak az elképzelések ellen.

Eközben elítélte a klubvezetőket, amiért nem törődnek a szurkolókkal, miközben csak a pénzre gondolnak úgy, hogy a szegénységtől így is nagyon messze állnak.

Ceferin kiállt a Bajnokok Ligája reformja mellett, szerinte ez a következő lépés a futball fejlődésében és továbbra is a nemzeti bajnokságok szerepe a legfontosabb a kvalifikáció kapcsán, ami szerinte nem változhat. Ahogy az sem, hogy bármelyik európai csapatnak legyen esélye bekerülni a sorozatba.

Ceferin hangsúlyozta, hogy az UEFA a bevételek 90 százalékát visszaforgatja az európai labdarúgásba,