A spanyol szövetség nem akarja, hogy nézők legyenek a bilbaói Eb-meccseken

Bilbao San Mamés
(FILES) This file photo taken on February 10, 2020 shows an interior view of San Mames stadium (L) in the Spanish Basque city of Bilbao, on February 7, 2020. - San Mames stadium in Bilbao could be filled to 25 per cent capacity for their Euro 2020 matches, local officials and media reports said on April 07, 2021. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó-szövetség szerint megvalósíthatatlan a baszk kormány terve, mi szerint júniusban Bilbaóban nézők előtt rendezzenek Európa-bajnoki mérkőzéseket - írja a Marca. A szervezet négy pontot tartalmazó nyilatkozatot adott ki ezzel kapcsolatban.

- Hamis, hogy az RFEF részt vett vagy megegyezett a baszk kormánnyal ezeknek az egészségügyi feltételeknek a megállapításában, amelyeknek szerintük lehetetlen megfelelni. Szerdán megkapta azokat a követelményeket, amelyeket a baszk kormány a nyilvánosságra hozott a júniusi Eb-re vonatkozó terveikkel kapcsolatban.

- Az a követelmény, hogy a népesség 60%-át be kell oltani Baszkföldön és Spanyolország többi részében június 14. előtt, vagy pedig a járvány miatt kórházban fekvők aránya nem haladja meg a népesség 2%-át a mérkőzések időpontjáig. Ezt a szövetség lehetetlen célkitűzésnek tartja jelenleg.

- A baszk kormány hét feltételt írt elő, amelyek szintén kumulatívak, és nyilvánvalóan lehetetlen lesz betartani őket. Ezért az UEFA döntése volt azon kijelentés, hogy miután ezt a dokumentumot elemezték úgy döntöttek, hogy lehetnek nézők Bilbaóban.

- Az RFEF az egyenlőség elvén alapulva és a bilbaóiak védelmében támogatja a baszk kormány ezen kezdeményezését, de csak akkor, ha ugyanezeket a feltételeket elfogadják az Eb-nek otthont adó bármely más városban is. Viszont erre szerintük csekély az esély.