Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Real Madrid sztárja nem tud a csapattal utazni a BL-eldődöntőre, mert választási munkára hívták be

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION
Marcelo már nem alapember Madridban, mégis nagy szükség van rá a Chelsea ellen
Vágólapra másolva!
Marcelo, a Real Madrid négyszeres BL-győztes focistája nem kapott felmentést a szavazóköri munka alól, így a brazil balhátvéd a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágó napján magángéppel fog a csapat után repülni Londonba.

A Real Madrid spanyol állampolgársággal is rendelkező brazil focistájának jövő hét kedden a helyi regionális választáson kell segédkeznie, ezért kérdésessé vált a játéka a Chelsea elleni jövő szerdai BL-elődöntő visszavágóján.

A spanyol AS értesülése szerint a Real Madrid a mérkőzés fontosságára hivatkozva, illetve arra, hogy a keddi utazás a futballista munkavégzésének a része, fellebbezett Marcelo behívása miatt az illetékes hatóságnál, azonban a beadványt elutasították.

Marcelo (jobbra) már nem alapember Madridban, mégis nagy szükség van rá a Chelsea ellen Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője elmondta, hogy a brazil játékos eleget fog tenni szavazóköri kötelezettségének, így kedden reggel 8-kor meg fog jelenni a számára kijelölt helyen. Marcelo ezért nem a csapattal utazik Londonba, hanem valószínűleg csak kedden este vagy szerdán repül el a csapat után egy magángéppel, amelyért a Real Madrid húszezer eurót fizet.

Marcelo 77 percet játszott a Chelsea elleni madridi találkozón, amely 1-1-es döntetlent hozott. A brazil játékos az utóbbi hónapokban kiszorult a Real Madrid kezdőjéből, az idei szezonban már csak 16 mérkőzésen kapott lehetőséget. Zidane-nak azonban a Chelsea ellen nagy szüksége van rá, ugyanis a kezdő balhátvéd, a francia Ferland Mendy vádlisérüléssel bajlódik.

Mindent egy helyen az Eb-ről