Vágólapra másolva!
A Walesi Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy nem Ryan Giggs lesz a válogatott szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokságon, ugyanis a Manchester United legendája ellen vádat emeltek családi erőszak miatt.

Giggst tavaly ősszel családi erőszak vádjával vették őrizetbe, a novemberi és a márciusi meccseken sem ülhetett a walesi válogatott kispadján. A 47 éves szakember kihallgatás során tagadta a vádakat, de mindenben együtt működött a hatóságokkal. Giggst ez után óvadék ellenében elengedték, de eljárás indult ellene.

A BBC beszámolója szerint a Manchester United legendája a 39 éves barátnőjét és egy 20-as éveiben járó salfordi nőt is bántalmazott, ezért a hatóságok pedig vádat emeltek ellene.

Ryan Giggs remek munkát végzett a walesi válogatott élén Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt követően a Walesi Labdarúgó Szövetség azonnal jelezte, hogy nem Giggs lesz a válogatott szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokságon. Helyette a másodedző Robert Page irányítja majd a csapatot, akivel a walesiek – a hónapok óta húzódó eljárás miatt – a legutóbbi hat meccsükből négyet megnyertek, és csak egy alkalommal szenvedtek vereséget.

– nyilatkozta Ryan Giggs, aki nem vallotta bűnösnek magát a salfordi bíróságon. A walesi legenda ezt követően sok sikert kívánt Robert Page-nek, a szakmai stábnak és a játékosoknak a nyári Európa-bajnokságra.

Giggs 2018 januárjában vette át a walesi válogatott irányítását, amellyel kiharcolta az Eb-szereplést, majd a Nemzetek Ligája B csoportjából veretlenül jutott fel az A divízióba.