Angol és olasz válogatott is lehetett volna, de egy harmadikat választott a Valencia fiatal tehetsége

fbl Vertical
Valencia's British midfielder Yunus Musah celebrates his goal during the Spanish League football match between Valencia and Getafe at the Mestalla stadium in Valencia on November 1, 2020. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is eldőlt, hogy a spanyol Valencia 18 éves tehetséges játékosa, Yunus Musah a jövőben az Egyesült Államok felnőtt válogatottjának színeiben fog szerepelni.

Habár a szakértők által rendkívül sokra tartott középpályás tavaly novemberben két barátságos mérkőzésen, Wales és Panama ellen már szerepelt az amerikai csapatban, a döntés korántsem volt ennyire egyértelmű.

Musah ugyanis New Yorkban született ghánai szülők gyermekeként, amikor azok éppen az amerikai nagyvárosban nyaraltak. Nem sokkal később a család Olaszországba költözött, ahol Musah elkezdett focizni, és még mindig csak kilenc éves volt, amikor átköltöztek Londonba, ő pedig az Arsenal akadémistája lett – így történt, hogy még kiskorú volt, amikor már négy államnak volt hivatalosan a polgára: az amerikai mellett angol, olasz és ghánai útlevele is volt.

Utánpótlás szinten egészen az U18-as korosztályig az angol válogatottakat erősítette, most azonban döntött és az Egyesült Államok válogatottját választotta.

"Azt hiszen, nem is volt kétséges, hogy az amerikai csapatban fogok játszani. Mindenekelőtt azért, mert az embernek azt országot kell épviselnie, ahol született. Amikor a szívem is azt mondta, hogy itt kell játszanom, akkor döntöttem el végleg. A munka, amibe belekezdtünk nagyon fényes jövőt ígér, és nagy öröm, hogy a részese lehetek, alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka" – idézi az amerikai válogatott honlapja a fiatal játékost.

A közös munka elkezdésére pedig nem kell sokat várnia, mert március 25-én Jamaica, 28-án pedig Észak-Írország ellen lép pályára az amerikai válogatott.