Kitüntette a rendőrség az idős nőt megmentő NFL-játékost

Las Vegas Raiders v New England Patriots GettyImageRank3 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - SEPTEMBER 27: Justin Herron #75 of the New England Patriots reacts on the sideline during the first half against the Las Vegas Raiders at Gillette Stadium on September 27, 2020 in Foxborough, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az arizonai Tempe rendőrsége kitüntette az NFL-ben szereplő New England Patriots játékosát, Justin Herront.

A 2020-as draft hatodik körében kiválasztott támadófal ember a tempei edzőtábor egy szabad estéjén lett figyelmes egy dulakodásra, és egy társával, Murray Rogersszel közbelépve megadályozta, hogy egy 30 éves férfi megerőszakoljon egy 71 éves helyi tanárnőt. Tettéért a helyi rendőrségtől kitüntetést kapott.

Justin Herron csak kihasználta a fizikumából fakadó előnyeit Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

A 196 centi magas és 138 kilós sportoló nem csinált nagy ügyet a hőstettből.

"Focista vagyok, így aztán elég nagy darab. Igyekszem nem erőszakos lenni emberekkel, hiszen tudom, hogy képes vagyok nekik sérülést okozni. Viszont a hangom is meglehetősen erős, szóval igazából annyi történt, hogy ráüvöltöttem arra az emberre, hogy azonnal engedje el a hölgyet, aztán csak letepertem. Mondtam, hogy maradjon ülve, amíg kiérnek a rendőrök."

Az elkövető a jelek szerint jobbnak látta szót fogadni. A rendőrség azt is elárulta, hogy a megmentett idős tanárnő, aki szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet, már találkozott is megmentőivel, és "szem nem maradt szárazon a szobában".