Két góllal nyerte a Debrecen a Pécs elleni rangadót

Debrecen, 2020. június 21. A gólszerző debreceni Szécsi Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 21-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Debrecen a mérkőzés elején, valamint a legutolsó  másodpercekben lőtt góllal magabiztosan győzött 2-0-ra az NB II 29. fordulójának rangadóján a Pécsi MFC vendégeként. A Loki így biztosan az élről várhatja a válogatott szünet utáni folytatást. 

A 29. forduló rangadóján a negyedik helyen álló baranyai csapat a listavezető Lokit fogadta. A két nagy múlt klub az élvonalban 47, míg a másodosztályban korábban öt alkalommal találkozott. Az NB I-ben utoljára 2015. április 4-én mérkőztek meg, és a 0-0-ra végződő találkozón két olyan Loki-játékos is pályára lépett Korhut Mihály és Bódi Ádám személyében, akik most is ott voltak a pályán.

Mindössze hat percet kellett várni az első gólra, akkor Dzsudzsák passzával Bárány Donát húzta meg a jobb oldalt, jól adott középre, Szécsi Márk pedig Preklet Csabát megelőzve közelről a kapuba passzolt (0-1).

Szécsi Márk korai gólja eldöntötte a rangadót Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első nagy pécsi helyzetre a 15. percig kellett várni, akkor egy nagy bedobás után Gróf Dávid szedte ki a bal alsó sarokból szedte ki a labdát egy hazai fejes után. A folytatásban még mind Grófnak, mind a másik oldalon Helesfaynak volt egy-egy nagyobb védése, de komoly helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki.

Az 53. percben Bódi Ádám gurított nagy helyzetben a jobb kapufa mellé. A 60. percben Vas László kettős cserével próbálta kicsit életesebbé tenni a pécsi támadójátékot, jelesül Bartha László és Bajner Benjamin beküldésével. A következő percben Bódi révén mégis a Lokinak volt újabb gólszerzési lehetősége, de egyszer kapufa, egyszer pedig Rácz blokkja mentette meg a PMFC-t. De továbbra is a Loki játszott veszélyesebben,

ráadásul Huszti Szabolcsék a 70. percben még a korábbi válogatott Ugrai Rolandot is pályára tudták küldeni.

A Pécs az utolsó húsz percben Hegedűs két lövésén kívül semmilyen veszélyt nem jelentett a Loki kapujára, azokat is védte Gróf, igaz a Loki sem szakadt már meg a második gólért. Izgalmat Baráth Péter csempészett a pályára: a Loki fiatalja a 86. percben lépett pályára, majd egy elkésett szerelési kísérlet után a következő percben már mehetett is le – Bognár Tamás azonnal felmutatta a jogos piros lapot.

Az utolsó másodpercekben egy hosszú indításra a csereként beállt Bényei Ágoston csapott le, és higgadtan gurított a pécsi kapuba, magabiztossá téve a vendégek győzelmét. A Lokinak így 29 forduló után 60 pontja van, és öt ponttal előzi meg a forduló másik rangadóján a Gyirmótot fogadó Vasast.

A Soroksár háromgólos hátrányból felállva 5-4-re legyőzte a vendég Budaörs együttesét. A budaörsi gárda a szünetben 2-0-ra, a 68. percig pedig 4-1-re vezetett, a soroksáriak azonban egyenlítettek, és a 93. percben a győzelmet érő találatot is megszerezték.

A Budaörs immár tíz mérkőzése nyeretlen a bajnokságban, ezeken három döntetlen mellett hetedszer szenvedett vereséget.

A Nyíregyháza egymást követő öt győzelem után veszített pontokat, miután vasárnap otthon nem bírt a Szentlőrinccel.

Merkantil Bank Liga NB II, 29. forduló:
Soroksár SC-Budaörs 5-4 (0-2)
DEAC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2 (1-1)
Dorogi FC-Szombathelyi Haladás 0-0
Kolorcity Kazincbarcika SC-Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC-Szentlőrinc 0-0
Pécsi MFC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
később:
Vasas FC-Gyirmót FC Győr 17.00
FC Ajka-Szolnoki MÁV FC 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-BFC Siófok 17.00
WKW ETO FC Győr-Aqvital FC Csákvár 17.00