Vágólapra másolva!
Pavel Nedved, a Juventus labdarúgóklub alelnöke szerdán bejelentette, hogy Andrea Pirlo vezetőedző és Cristiano Ronaldo a kiábrándító szezon ellenére sem hagyja el a csapatot.

Elköteleztük magunkat egy projekt mellett Andreával, tudván, hogy adódhatnak nehézségek. Szerettünk volna ennél jobban teljesíteni, sajnos nem sikerült, de nyugodtak vagyunk, mert maradunk a kívánt úton, amelyen haladunk" - nyilatkozta Nedved.

Nagy meglepetést keltett, amikor Pirlót augusztusban kinevezték Maurizio Sarri helyére, ugyanis nem rendelkezett vezetőedzői tapasztalatokkal. Játékosként világbajnokságot, két Bajnokok Ligáját és hat olasz bajnoki címet nyert, mielőtt 2017-ben visszavonult. A közelmúltban komoly kritikákat kapott, mert a Juventus előbb kiesett az FC Portóval szemben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, majd házigazdaként 1-0-ra kikapott a Beneventótól, és mivel már tíz pont a hátránya a listavezető Internazionaléhoz képest, távol került sorozatban tizedik bajnoki címe megszerzésétől.

Ronaldóban és Pirlóban továbbra is bíznak a Juventusnál Forrás: AFP/Marco Bertorello

Mindezek ellenére Pavel Nedved szerdán hangsúlyozta: Pirlóban minden megvan ahhoz, hogy nagy edzővé váljon.

Cristiano Ronaldót is sokan kritizálták, ugyanis ez a harmadik idénye a torinói együttesben, amely az első évben a negyeddöntőben, a második és a harmadik esztendőben pedig a nyolcaddöntőben esett ki a BL-ből. Sajtóhírek szerint a Manchester United és a Paris Saint-Germain is érdeklődik iránta.

- szögezte le Nedved.