A Manchester United legendája lehet a Celtic edzője

775586382 fbl Horizontal
Former Ireland player Roy Keane, working for television, looks on during the international friendly football match between England and Republic of Ireland at Wembley stadium in north London on November 12, 2020. (Photo by Nick Potts / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A skót bajnokságban szereplő Celtic korábbi sikeredzője, Martin O'Neill szerint a Manchester United ír legendája, Roy Keane tökéletes választás lenne a glasgow-i csapat kispadjára.

A 49 éves korábbi futballista neve többször felmerült már azóta, hogy Neil Lennon februárban távozott a csapat éléről.

A BBC Sport megírta, hogy O'Neill - aki 2000 és 2005 között hét trófeát nyert a Celtic edzőjeként - úgy véli, hogy Roy Keane-ben minden megvan ahhoz, hogy sikerre vigye a glasgow-i klubot.

dicsérte Keane-t az északír menedzser.

Roy Keane (balra) játékosként nem ismert félelmet Forrás: AFP/Paul Barker

tette hozzá O'Neill.

Keane a játékospályafutása végén 13 mérkőzést játszott a Celticben, vezetőedzőként eddig a Sunderland és az Ipswich Town együttesét irányította, illetve az ír labdarúgó-válogatottnál, az Aston Villánál és a Notthingham Forestnél is tevékenykedett másodedzőként.

Az egykori védekező középpályás saját elmondása szerint 2014-ben már megkereste őt egy ajánlattal a Celtic, de akkor Keane visszautasította a skót sztárcsapat menedzseri pozícióját.