Vágólapra másolva!
A Vasas hat veretlenül lejátszott bajnoki mérkőzés után idegenben kikapott a Szolnoktól a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában. A Pécs elhozta a három pontot a Budaörs otthonából, míg a Gyirmót hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Szeged ellen. 

A Vasas abban a tudatban lépett pályára a Szolnok otthonában, hogy egy győzelem esetén ismét megelőzheti a tabellán a feljutásért való küzdelemben legnagyobb riválisát, a Debrecent. A meccset jobban kezdte a hazai együttes, könnyen vezetést szerezhetett volna, de Jova remek formában védett. Az első félidő közepétől aztán átvette az irányítást a Vasas, de gólt nem tudott szerezni Schindler Szabolcs együttese sem.

A második félidőt is a Szolnok indította jobban, és némi meglepetésre a 69. percben előnybe került.

Hidi a 16-oson belül buktatta Rokszint, a megítélt büntetőt pedig Novák váltotta gólra. A meccset Szivacski kiállítása miatt 10 emberrel befejező Vasas játékában nem volt meg az átütő erő, és képtelen volt meglőni az egyenlítő gólt, így vereséget szenvedett és nem tudta visszaelőzni a Debrecent.

Az angyalföldi csapat hat veretlen bajnoki után kapott ki ismét, és maradt a tabella második helyén.

Ezúttal vereséget szenvedett a Vasas Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A feljutásért harcoló Gyirmót meglehetősen eseménytelen mérkőzésen játszott gól nélküli döntetlent a Szeged ellen hazai pályán. A hajrában ugyan mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de egyik fél sem tudott a kapuba találni.

A negyedik helyezett PMFC az ötödik Budaörs vendégeként lépett pályára, és az első félidő eleje kifejezetten élvezetes játékot hozott, a vezető gól azonban a szünet előtt esett, Adamcsek kontratámadás után szerzett közeli találatával a 45. percben 1-0-ra vezetett a Pécs.

A második játékrészben kontrákra rendezkedett be a vendégcsapat, megtartotta előnyét, és fontos három ponttal gazdagodott.

A Kazincbarcika és a DEAC kiesési rangadóján már a 19. percben vezetést szerzett a hazai együttes, és rögtön a második félidőt is góllal kezdte. A 60. percben ugyan 11-esből szépített a tabellán sereghajtó csapat, de a hajrában kapott még egy gólt, így sima vereséget szenvedett, és egyre reménytelenebb helyzetből várhatja a folytatást.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló:

Békéscsaba-ETO FC Győr 1-0
Siófok-Ajka 1-3
Budaörs-Pécsi MFC 0-1
Csákvár-Nyíregyháza 0-1
Gyirmót FC Győr-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0
Kazincbarcika-DEAC 3-1
Szentlőrinc-Dorog 0-2
Szolnoki MÁV-Vasas 1-0
Haladás-Soroksár 1-0

Maradt az élen a Debrecen, nagyot ugrott előre a Haladás Forrás: NB2.HU