Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain 1-0-ra nyert a Bordeaux vendégeként a francia labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

A címvédő Paris Saint-Germain több sztárját, köztük Neymart és Kylian Mbappét is nélkülözni kényszerült a Bordeaux elleni bajnoki mérkőzésen. A brazil sztár ágyéksérülése még mindig nem jött rendbe, a világbajnoki francia csatár pedig sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Ettől függetlenül a bajnoki cím legfőbb esélyese rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és a 20. percben Pablo Sarabia révén megszerezte a vezetést.

Idrissa Gueye húzott el a bal szélen, majd a spanyol szélsőhöz passzolt, aki szép labdaátvételt követően laposan lőtt a hosszú sarokba.

A PSG uralta az első félidőt, magabiztosan futballozott, de a Bordaeuxnak is voltak lehetőségei. A legkomolyabb a dél-koreai Hwang előtt adódott, aki remek szóló után lőtt kevéssel a kapu mellé a 28. percben.

A második játékrészt a Bordeaux kezdte jobban, de nem tudott komolyabb helyzetbe kerülni. A PSG sem erőltette meg magát túlzottan, láthatóan az eredmény megőrzése volt az elsődleges célja Mauricio Pochettino csapatának.

Erre kis híján rá is fázott a fővárosi együttes, mert a csereként beállt Hatem Ben-Arfa a 69. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez, de hatalmas helyzetben a kapu mellé lőtt.

Pochettino cserékkel próbálta feltüzelni nem túl aktív csapatát, amely végül megőrizte minimális előnyét, és 1-0-ra megnyerte a meccset.

A PSG hiába gyűjtötte be a három pontot, nem tudott az élre ugrani, mert a listavezető Lille is nyert, így továbbra is nagy harc várható a bajnoki címért.

A PSG elhozta a három pontot a Bordeaux otthonából Forrás: AFP/Philippe Lopez

Ligue 1, 28. forduló:
Bordeaux – Paris Saint-Germain 0-1
Gólszerzők: Sarabia (20.)