Anglia kiütötte San Marinót

Horizontal
England's midfielder James Ward-Prowse (2R) celebrates scoring the opening goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between England and San Marino at Wembley Stadium in London on March 25, 2021. (Photo by Frank Augstein / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott papíron legerősebb csoportfele, Anglia könnyed, 5-0-s győzelemmel kezdte San Marino ellen a 2022-es labdarúgó-vb európai selejtezősorozatát. A németek simán, 3-0-ra verték meg Izlandot, és az olaszok is magabiztos 2-0-s győzelmet arattak az északírek ellen, míg a spanyolok meglepetésre csak 1-1-es döntetlent tudtak játszani a görögökkel.

Anglia a Wembley Stadionban San Marino ellen kezdte meg szereplését a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában. Az I csoport első számű favoritja számára egy abszolút kötelező győzelemnek ígérkező összecsapás várt.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya a Pope - James, Coady, Stones, Chilwell - Phillips, Ward-Prowse - Lingard, Mount, Sterling - Calwert-Lewin kezdőtizenegyet küldte a pályára.

A Tottenham sztárja, Harry Kane csak a kispadon kezdett, míg a Manchester United klasszisa, Marcus Rashford ezúttal nem került be a keretbe.

A labdát több mint 80 százalékban birtokló hazai csapat számára csak az volt a kérdés, hogy mikor szerzi meg a mérkőzés első gólját. Erre a 14. percben került sor, amikor egy gyönyörűen kijátszott támadás után

Chilwell passzából a Southampton középpályása, Ward-Prowse ballal a bal alsóba helyezett.

James Ward-Prowse (középen) lőtte a mérkőzés első gólját Forrás: AFP/Carl Recine

Hét perccel később Calwert-Lewin helyezkedett jól, és közelről a kapuba fejelte James beadását.

A 31. percben egy eladott labda után a Manchester City sztárja, Raheem Sterling büntetett, szép csel után lőtt, a labda egy védőn megpattant, így a kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A második félidő elején az angolok négyet is cseréltek, és az 53. percben újra betaláltak.

Ismét az Everton csatára, Calwert-Lewin volt eredményes, ezúttal Lingard passzát váltotta közvetlen közelről gólra.

Dominic Calvert-Lewin remekül játszott San Marino ellen Forrás: AFP/Carl Recine

A 83. percben a csereként beállt Ollie Watkins is feliratkozott a gólszerzők közé, miután szépen kilőtte a jobb alsó sarkot, és beállította az 5-0-s végeredményt.

Az angolok tehát a papírformának megfelelően könnyed győzelemmel kezdték a világbajnoki selejtezősorozatot.

A B csoportban a spanyolok a 33. percben Morata góljával vezettek, de a görögök a második félidő elején egy büntetőből kiegyenlítettek, így a meccs nagy meglepetésre 1-1-es eredménnyel végződött.

A C csoportban az olaszok az első félidőben Berardi és Immobile góljaival lerendezték az északírek elleni meccset, és magabiztos 2-0-s győzelmet arattak.

A J csoportban a 2014-ben világbajnok németek villámrajtot vettek az izlandiak ellen, ugyanis már a 7. percben 2-0-ra vezettek Goretzka és Havertz góljaival, majd a második játékrészben Gündogan is betalált, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Eredmények, Európai vb-selejtezők:
B csoport:
Svédország-Grúzia 1-0 (1-0)
Spanyolország-Görögország 1-1 (1-0)

C csoport:
Bulgária-Svájc 1-3 (0-3)
Olaszország - Észak-Írország 2-0 (2-0)

F csoport:
Izrael-Dánia 0-2 (0-1)
Moldova - Feröer-szigetek 1-1 (1-0)
Skócia-Ausztria 2-2 (0-0)

I csoport:
MAGYARORSZÁG-Lengyelország 3-3 (1-0)
Andorra-Albánia 0-1 (0-1)
Anglia-San Marino 5-0 (3-0)

J csoport:
Németország-Izland 3-0 (2-0)
Románia - Észak-Macedónia 3-2 (1-0)
Liechtenstein-Örményország 0-1 (0-0)