Mbappé kihagyott egy 11-est, de így is nyertek a franciák Kazahsztánban - videó

fbl Horizontal
France's forward Ousmane Dembele (2R) celebrates with France's forward Anthony Martial (R) and France's forward Antoine Griezmann (3R) after scoring a goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group D football match between Kazakhstan and France, at the Astana Arena, in Nur-Sultan, on March 28, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az európai labdarúgó vb-selejtezők D csoportjában a világbajnok francia válogatott 2-0-ra nyert Kazahsztánban.

Didier Deschamps csapatának a győzelmét semmi nem veszélyeztette. A franciák takarékosan futballoztak, de így is közel 70%-ban birtokolták a labdát, és rengeteg helyzetet kidolgoztak.

Az első félidő 19. percében a vb-címvédők Ousmane Dembélé ziccerével szereztek vezetést, majd a játékrész hajrájában egy szöglet után Szerhij Malyi fejelt öngólt.

A fordulás után a franciák több gólt is szerezhettek volna, de a kazahok kapusa, a 39 éves Aleksandr Mokin elképesztő formában védett. Több nagy ziccert is hárított, többet között Kylian Mbappé tizenegyesét is kivédte a 75. percben, így a franciák csak kétgólos győzelmet arattak.

A francia csapat ezzel a legutóbbi hét idegenbeli meccsét megnyerte, ami 1990 januárja és 1991 októbere óta a legjobb sorozat a válogatott történetében.

Vb-selejtező, 2. forduló
Kazahsztán-Franciaország 0-2 (0-2)

A D csoport állása: 1. Franciaország 4 pont, 2. Bosznia és Hercegovina 1, 3. Finnország 1., 4. Ukrajna 1., 5. Kazahsztán 0.