Vágólapra másolva!
Justin Kluivert, az RB Leipzig labdarúgója is meghívót kapott Erwin van de Looi szövetségi edzőtől az U21-es holland válogatottba, amely a társrendező magyarok egyik csoportellenfele lesz a jövő szerdán kezdődő korosztályos Európa-bajnokságon.

A 79-szeres holland válogatott Patrick Kluivert 21 éves fia 2018-ban - két alkalommal - már a nagyválogatottban is pályára lépett. Justin Kluivert az AS Roma játékosa, a lipcseiek - akik Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik személyében három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztatnak -

a 2020/21-es szezonra vették őt kölcsön.

A hollandok keretéből öten szerepelnek az Ajaxban, egyikük, Brian Brobbey nyártól lesz az RB Leipzig játékosa.

Kluivert kölcsönben szerepel Szoboszlai Dominik csapatánál Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Az Eb-n a csoportkört március 24. és 31. között rendezik, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg a társházigazda Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

A hollandok a nyitónapon a románokkal találkoznak a Bozsik Arénában, három nappal később a németekkel Székesfehérváron, míg zárásként ugyanott március 30-án a magyarokkal mérkőznek meg.

Az európai szövetség (UEFA) a jelenleg érvényes járványintézkedések figyelembe vételével korábban úgy döntött, hogy a márciusi tornán zárt kapus mérkőzéseket rendeznek, míg a júniusi egyenes kieséses szakasz vonatkozásában később születik döntés.

A holland keret:
Kapusok:
--------
Justin Bijlow (Feyenoord), Maarten Paes (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax)

Védők:
------
Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Sven Botman (Lille OSC), Danilho Doekhi (Vitesse), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Ajax), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC)

Középpályások:
--------------
Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Ludovit Reis (VFL Osnabrück), Dani de Wit (AZ Alkmaar)

Támadók:
--------
Myron Boadu (AZ Alkmaar), Brian Brobbey (Ajax), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Noa Lang (Club Brugge)