Vágólapra másolva!
A német Kicker értesülése szerint az MTK Budapest csapatát irányító Michael Boris is esélyes a Bundesligában utolsó helyen álló Schalke 04 kispadjára.

A nagy múltú gelsenkircheni klub példátlan mélyrepülést produkál a német bajnokságban. Az idei szezonban 16 vereség és 6 döntetlen mellett csak egyszer tudott győzni. Pont ez a győzelem kellett ahhoz, hogy a Schalke ne állítsa be a Tasmania Berlin negatív rekordját.A fővárosiak az 1965/66-os idényben sorozatban 31 mérkőzésen maradtak nyeretlenek az élvonalban - a gelsenkircheniek megálltak 30-nál.

A Schalke helyzetéről mindent elmond, hogy a decemberben kinevezett és mostanra kirúgott Christian Gross már a negyedik edzője volt a csapatnak az idei szezonban. A Schalke David Wagnerrel kezdte az idényt, majd szeptember végétől december végéig Manuel Baum irányított. Utóbbit egy vesztes bajnoki és egy győztes kupamérkőzés erejéig a holland klublegenda, Huub Stevens követte.

A Schalke borzalmasan szerepel a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

A decemberben kinevezett svájci szakember sem tudott csodát tenni, 11 meccsen csak egyszer tudott nyerni, így március első napján kirúgták a gelsenkircheni klubtól, vele együtt pedig Rainer Widmayer másodedzőnek, Jochen Schneider sportigazgatónak, Sascha Riether csapatmenedzsernek és Werner Leuthard erőnléti edzőnek is távoznia kellett.

A Schalke már szinte biztos kiesőnek tekinthető, hiszen kilenc pont a hátránya a 16. helyen álló Bielefeld mögött, így az új edzőnek nem a bennmaradás kiharcolása, hanem egy új, visszajutásra alkalmas csapat felépítése lesz a feladata.

A Kicker szerint a legesélyesebb jelölt Steffen Baumgart és Dimitriosz Grammozisz. Az előbbi a másodosztályban szereplő Paderborn csapatát irányítja, utóbbi pedig munkanélküli, legutóbb a Darmstadtnál dolgozott. A Kicker megemlíti az MTK német edzőjét, Michael Borist is, akinek a német lap szerint van egy olyan kitétel a szerződésében, ami alapján elengedhetné őt az NB I negyedik helyén álló csapata. A Nemzeti Sport Online megkereste az MTK-t a hírrel kapcsolatban, a klub azonban cáfolta, hogy lenne ilyen záradék az edző szerződésében.

Michael Boris csapata újoncként a negyedik helyen áll az NB I-ben Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

A Nemzeti Sport úgy tudja, az NB I-ben dolgozó szakember neve valóban szóba került a német klubnál az edzőjelöltek között, de hivatalos kapcsolatfelvétel nem történt a Schalke részéről Boris szerződtetésének ügyében. Boris a 2010/2011-es szezonban már dolgozott a a Schalkénál, a második csapat vezetőedzője volt.

A Schalke negyedik jelölte a klub korábbi játékosa, a több mint 250 mérkőzésen szereplő Mike Büskens, aki az U19-es együttes jelenlegi trénerével, Norbert Elgerttel közösen vehetné át a csapat irányítását, de ennek a párosnak a megbízatása bizonyosan csak a szezon végéig szólna.