Vágólapra másolva!
Újabb botrányos ügy körvonalazódik az angol bajnokságban. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szerdán hozza nyilvánosságra a fiatalkorú focisták szexuális bántalmazásait tartalmazó jelentést, amely négy évre visszamenőleg gyűjtőtte össze a botrányos eseteket. Az áldozatok viszont már most attól tartanak, hogy a bűnősöket megpróbálják kimenteni a felelősségrevonás alól.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szerdán hozza nyilvánosságra azt a jelentést, amely összegyűjtötte a fiatalkorú focisták kárára elkövetett szexuális bántalmazásokat - derül ki a Dailymail oldaláról. Az áldozatok többsége viszont azon az állásponton van, hogy a jelentés nem eléggé részletes, és az elkövetőket megpróbálják majd felmenteni az általuk elkövetett zaklatások felelőssége alól.

A jelentésben nem szerepelnek pedofíliára utaló perdöntő bizonyítékok, de több személyt megemlítenek, akik kapcsolatba hozhatóak a zaklatásokkal egyes angol fociklubokban.

A zuhanyzóban zaklatták a fiatal focistákat Forrás: AFP/Alexander Joe

A negyedosztályban játszó Crewe edzője, Dario Gradi, és Barry Bennell, a Manchester City csapatának edzője is szerepel a jelentésben. Egy olyan eset is szerepelt a dokumentumban, miszerint Dario Gradi a Chelsea segédmenedzsereként eltussolta egy zaklatásos ügyet. A volt játékosmegfigyelő,

Eddie Heath zuhányzás közben zaklatott egy fiút, sőt meg is látogatta őt a családi házukban, és ott évekig folytatta a fiatal focista zaklatását.

A Manchester City is több millió fontot fizetett az áldozatok családjának, de nyolc áldozat így is perre vitte a szexuális zaklatások ügyét.