Kiütötte Andorrát a magyar válogatott, pótselejtezős helyen zárjuk a tavaszt

Football: 2022 World Cup qualifiers - Europe - 1st round day 3: Group I Andorra v Hungary Horizontal WORLD CUP QUALIFICATION
Hungary's defender Attila Fiola reacts after scoring a goal during the 2022 FIFA World Cup qualifier group I football match between Andorra and Hungary at National stadium in Andorra la Vella on March 31, 2021. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szerda este Andorrában lépett pályára világbajnoki selejtezőn és Fiola Attila, Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Loic Nego góljaival 4-1-re simán nyerni tudott Marco Rossi csapata.

A szövetségi kapitány ezúttal nem számíthatott a Bundesligában szereplő kulcsjátékosaira. Gulácsi Pétert már a lengyelek elleni meccs után visszarendelte az RB Leipzig, Willi Orbánnak és Sallai Rolandnak pedig a San Marino elleni találkozó után kellett visszatérnie Németországba, míg a DAC-ban futballozó Schäfer András sérülés miatt nem léphetett pályára.

Androrrával eddig négyszer játszott a magyar fociválogatott, mindannyiszor vb-selejtezőn. Három győzelem mellett egy vereség csúfítja az örökmérleget, azonban a 2017-es történelmi vereség miatt a magyar csapatot alaposan fűthette a visszavágás vágya. A jelenlegi keretből Nagy Ádám, Kleinheisler László és Lang Ádám is játszott azon a meccsen, amelyen Andorra 1-0-ra nyerni tudott.

A magyar válogatott kezdőcsapata így nézett ki Andorrában: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Lovrencsics, Nagy Á., Kleinheisler Hangya - Kalmár - Szalai Á., Nikolics.

Különleges látványnak számított, hogy lehettek nézők a meccsen, összesen 350 nézőt engedtek be.

A meccs andorrai szöglettel, majd egy veszélyes beadással kezdődött, és sokáig nem is alakult ki igazi helyzet. Magyar oldalon távoli lövéseket lehetett feljegyezni, majd egy pár durvaságot minkét oldalon.
Kalmár meg is sérült, igaz egy rossz földet érésnek köszönhetően, de súlyosnak térdsérülésnek tűnt az eset, a 25. percben Gazdag Dániel jött a helyére.

Szalai Ádám akcióban Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

A folytatásban Nagy Ádám kapott sárgát, amiért ki kell hagynia majd a következő selejtezőt.

A hajrában jöttek el a magyar csapat pillanatai, előbb Szalai lőhetett egy csel után, de blokkoltak a védők, majd a hosszabbításban Gazdag szöglete került Nikolicshoz, aki visszaemelte a labdát, az érkező Fiola Attila pedig a kapuba fejelt.

Fiola Attila fejel az andorrai kapuba Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

A Fehérvár védőjének ez volt az első gólja a válogatottban.

A második félidő elején Gazdag fejelhetett, de nem találta el a kaput, de az 51. percben Nikolics beadása után már kaput talált és gól is lett belőle. Neki is ez volt az első gólja a válogatottban.

Az 58. percben már 3-0-ra vezetett a magyar csapat, Nagy Ádám löbbölése után Szalai Ádám csúsztatott Kelinheisler László elé, aki a kapuba talált.

Kleinheisler Lászlo is gólt szerzett Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

A 61. percben érkezett a pályára Varga Roland és Sigér Dávid Nikolics és Nagy Ádám helyére. A 68. percben Varga lőtt kapura, de Gomes védte a szabadrúgását.

A 90. percben szerezte meg a magyar csapat a negyedik gólt, Varga Roland szabadrúgása után pattant a labda a kapufáról Nego elé, aki a kapuba lőtt.

A hosszabbításban szépítettek az andorraiak, Hangya kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Pujol lőtte Dibusz kapujába.

Ami a csoport többi meccsét illeti, Anglia a hajrában szerzett góllal 2-1-re verte Lengyelországot, Albánia 2-0-ra nyert San Marino ellen, így a magyar csapat a 9 pontos Anglia mögött áll 7 ponttal a csoport második, pótselejtezős helyén.

A magyar válogatott kilenc meccse veretlen.