Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójának rangadóján az OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC 2-1-re legyőzte a Vasast az Illovszky Rudolf Stadionban.

Papíron az OTP Bank Liga harmadik helyén álló Fehérvár volt a találkozó esélyese, azonban Vidi gödörbe került, ezt Márton Gábor vezetőedző is elismerte. A székesfehérvári csapat az NB I tavaszi szezonjában öt meccsből mindössze egyet tudott megnyerni, egyszer döntetlent játszott, háromszor pedig kikapott. A Vasas viszont kimagasló formában futballozik az utóbbi a hónapokban. Az angyalföldi csapat rosszul kezdte a szezont, azonban Schindler Szabolcs kinevezése óta szárnyal a Vasas, amely már feljutó helyen álló az NB II-ben, és a legutóbbi 14 meccséből 12-t megnyert.

A harmadik percben megszerezte a vezetést a Fehérvár.

Fiola Attila hosszú indításával Ivan Petrjak lépett ki, megtolta a labdát a rossz ütemben kimozduló Ivan Rados mellett, a közeli lövését azonban a gólvonalra befutó Kalmár Olivér blokkolni tudta, a kipattanó viszont Budu Zivzivadze elé került, aki közelről az üres kapuba lőtt.

Ezt követően is a Fehér akarata érvényesült, igaz, Bolla Bendegúz horrorsérülése miatt már a 20. percben változtatnia kellett Márton Gábornak. A fiatal védő kiválása azonban nem zavarta meg a székesfehérvári csapatot, amely a 23. percben Petrjak megpattanó távoli lövésével növelte az előnyét.

Budu Zivzivadze és Funsho Bamgboye ünnepli a székesfehérvári csapat gólját Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatásban is a Fehérvár akarata érvényesült, a 33. percben mégis a Vasas szépített a semmiből. A csapatkapitány Szatmári Lóránd jobboldali beadását Rus Adrián próbálta kirúgni a kapu elől, de rosszul találta el a labdát, és a saját kapujába lőtt.

A második félidőt a Vasas kezdte jobban. Pekár László lövését Kovács Dánielnek kellett bravúrral védenie. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, egyik oldalon sem alakultak ki igazán nagy helyzetek. A 81. percben aztán a Fehérvár eldönthette volna a meccset. Egy baloldali szögletre Alef dos Santos érkezett a rövid oldalon, a közeli fejesét azonban egy Vasas-védő kifejelte a gólvonalról.

A 85. percben a Vasasnak is megvolt a lehetősége az egyenlítésre.

Egy szép támadás végén Kapornai Ákos tálalt a kapu elé, de a középen érkező Radó András lemaradt az átadásról.

A hajrában az angyalföldiek még mentek előre, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a Fehérvár kapuja előtt, így az eredmény már nem változott.

A MOL Fehérvár ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele.

Magyar Kupa, 8. forduló:
Vasas FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-2)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Játékeveztő: Karakó Ferenc
Vasas: Rados - Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár - Szatmári, Pátkai (Silye, 68.), Köböl (Radó, 58.) - Hinora, Feczesin (Feczesin, 68.), Pekár (Viczián, 58.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Fehérvár: Kovács - Bolla (Nego, 20.), Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, Pinto - Petrjak (Houri, 72.), Zivzivadze (Nikolics, 72.), Funsho (Szabó L., 72.). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Rus (33.- öngól), ill. Zivzivadze (3.), Petrjak (23.)
Sárga lap: Kalmár (13.), Szivacski (40.), Pátkai (64.), Kapornai (89.), ill. (Ruben Pinto, 90+2.), Rus (90+3.)