Az apja puskával végezte ki a dán focista anyját, most színdarab készül a játékos életéről

CUP-FR98-BRA-DEN-CAFU-TOFTING Square SPORT-ACTION WORLD CUP MATCH QUARTER-FINAL FOOTBALL
A brazil Denilson ellen is pályára lépett a dán válogatottban
Vágólapra másolva!
2022-ben nem mindennapi művet tűz műsorára az aarhusi színház, amely színpadon szeretné bemutatni a drámai sorsú dán focista, Stig Töfting történetét.

A pályafutása során a hazai klubok mellett többek között a német Hamburgban és Duisburgban, az angol Bolton Wanderersben és a kínai Tiencsin Tedában is megfordult 41-szeres válogatott középpályás 2005-ben írta meg drámai önéletrajzi könyvét No regrets (Nem bánom) címmel - derül ki a Daniasport oldaláról.

A szörnyű valóságot realisztikusan ábrázoló műben futballistaként és magánemberként is megismerhetjük a most 51 éves sportembert, aki 13 éves korában veszített el a szüleit. Már nem tudta elmondani nekik a nagy hírt, hogy kupadöntőt játszhat, ugyanis véres jelentre ért haza:

apja puskával kivégezte édesanyját, majd öngyilkos lett.

A brazil Denilson ellen is pályára lépett a dán válogatottban Forrás: AFP/Patrick Kovarik

18 órával később Randersban mégis pályára lépett és a meccs legjobb játékosának választották.Töfting a dán Tv2-nek azt mondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy színdarabként szeretnék bemutatni az életét.

– nyilatkozta Töfting, aki manapság a Viasat szakkommentátoraként dolgozik. Stig Töfting, aki sokszor a TV-studióban sem hazudtolja meg magát. Egy kérdésre mely élete egy részére szerettek volna rákérdezni, annyit felelt:

A Viasat stúdiójában egy a dán labdarúgó bajnokságot elemző műsorban még hangosan el is szellentette magát pár éve, akkor ezek a felvételek körbejárták a világot.