Vágólapra másolva!
Érdekes statisztika jelent meg, ugyanis a Manchester United karmestere, Bruno Fernandes tavaly februári érkezése óta majdnem ugyanannyi gólhoz járult hozzá, mint a Barcelona hatszoros aranylabdás klasszisa, Lionel Messi.

A portugál középpályás alig több mint egy éve igazolt a Sportingtól a Unitedhez, azóta pedig igazi vezéregyénisége lett Ole Gunnar Solskjaer csapatának.

Ami a számokat illeti, Fernandes egészen elképesztő mutatókkal rendelkezik, ugyanis 58 meccs alatt 33 gól és 19 gólpassz fűződik a nevéhez.

Tavaly február óta csak Lionel Messi és Robert Lewandowski büszkélkedhet ennél jobb mutatóval.
A hatszoros aranylabdás Messi 53 gólból vette ki a részét az elmúlt 12 hónapban, míg a Bayern München csatára a gólok és gólpasszok tekintetében 67 találatnál jár.

Persze, érdemes helyén kezelni ezt a statisztikát, de az bizonyos, hogy Fernandes remekül teljesített az első évében.

Érdekesség, hogy Fernandes góljai és gólpasszai nélkül a Vörös Ördögök a Premier League 15. helyén állnának jelenleg.

Bruno Fernandes kulcsfigurája lett a Unitednek, azonban Jason Cundy, a Chelsea és a Tottenham egykori játékosa azon a véleményen van, hogy a manchesteri csapat túlságosan függ a portugál játékostól.

A portugál klasszist a Manchester United 2020. január 29-én igazolta le 65 millió fontért és azóta kirobbanthatatlan a csapatból Forrás: AFP/Martin Rickett

"Bruno nélkül a United nem tartana ott, ahol most tart.

Kevin De Bruyne nemrég hét mérkőzést hagyott ki, de nem lehetett észrevenni a Manchester City játékán. Ha Bruno ugyanennyi időre dőlne ki azt megérezné a United, mert túlságosan függ a csapat tőle. "