Nagy bajban a Barcelona a spanyol kupában - videó

Jules Kounde Sevilla Barcelona
Sevilla's French defender Jules Kounde (R) scores a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final first leg football match between Sevilla and Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on February 10, 2021. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sevilla 2-0-ra legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Spanyol Kupa elődöntőjének első, szerda esti mérkőzésén.

A katalánok hat, az andalúzok hét mérkőzéses veretlenségi sorozattal a hátuk mögött várhatták az egymás elleni összecsapásukat. Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője a

ter Stegen - Firpo, Mingueza, Umtiti, Alba - Frenkie De Jong, Busquets, Pedri - Dembelé, Messi, Griezmann

kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a La Ligában hozzá hasonlóan szintén Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban álló ellenféllel szemben.

A 11. percben Lionel Messi került óriási helyzetbe, aki Antoine Griezmann nagyszerű indítását lőtte kapura, azonban Bono bravúrral védeni tudott. Pár perccel később Jules Kundé, a hazaiak védője került helyzetbe, de ekkor még pontatlanul célzott.

A 25. percben Koundé góljával megszerezte a vezetést a Sevilla.

A francia játékos támadókat megszégyenítő módon vert át két Barca-védőt, majd tíz méterről magabiztosan a kapuba.

A Sevilla jól védekezett az egész találkozón, sőt a vezető gól megszerzése után az első félidőben ők játszottak veszélyesebben: a szünet előtt Sergio Escudero 16 méterről lőtt, amit Marc André ter Stegen látványos vetődéssel védett.

A második játékrész Messi helyzetével kezdődött, de Bono ezúttal is kivédte a próbálkozását. Az argentin aranylabdás egy éles szögből elvégzett szabadrúgás során is megpróbálta a lehetetlent, de ezúttal is a kapus nyerte kettejük párharcát.

A 85. percben Ivan Rakitic megszerezte a Sevilla második gólját.

A Barca korábbi középpályása a leshatárról lépett ki Óliver Torres passzából, majd bombázott a léc alá.

A hajrában a katalánok már nem tudták megszerezni a kulcsfontosságú idegenben lőtt gólt, pedig Messi ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, Bono újabb bravúrja megmentette az andalúzokat.

A Sevilla 2-0-ra legyőzte a Barcelonát.

Ronald Koeman együttesének nagy szerencséje, hogy nem egy mérkőzésen dőlt el a döntőbe jutás.

A Spanyol Kupában az elődöntő az egyetlen olyan forduló, ahol két oda-visszavágós párharcban dől el a továbbjutó kiléte. A visszavágóra március 3-án, a Nou Campban kerül sor.

Spanyol Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Sevilla - Barcelona 2-0 (1-0)