Vágólapra másolva!
Gólnélküli döntetlennel ért véget a Haladás és a Vasas rangadója az NB II 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A találkozó végig nagy küzdelmet, ugyanakkor nagyon kevés helyzetet hozott.

A forduló egyik rangadóján a tabella második helyén álló, és egyértelműen feljutó pozícióját megerősíteni kívánó Vasas a 7. Haladás otthonában lépett pályára, amelyik a hét közben Pécsen jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. Ugyanez nem sikerült Schindler Szabolcs csapatának, de az angyalföldiek egyértelműen a feljutásra koncentrálnak, így több alapember is visszakerült a kezdőbe, miközben az utolsó edzésen rúgást kapó Pátkai Mátéra nem számíthatott a fővárosiak edzője.

A Haladás szakvezetője Mátyus János és csapata ősszel idegenben tudott 2-2-es döntetlent elérni a piros-kékek ellen, és a vasiak ezúttal is meglepetésre készültek, melyek közül az első a 17 éves Horváth Rajmund kezdőcsapatba állítása volt – a fiatal játékos az Illés Akadémia, és először léphetett pályára az első csapatban.

Az első húsz perc mezőnyjátékkal telt, amit csak egy-két keményebb szabálytalanság színesített, majd a 19. percben Hinora Kristóf 18 méterről eleresztett kapáslövését tolta ki szép vetődéssel a hazaiak kapusa, Verpecz István. A félidő további részében is inkább a Vasas játszott mezőnyfölényben, de komoly helyzetük nekik sem volt, ahogy az inkább kotrákra berendezkedő vasiaknak sem.

A fordulást követően aktívabb lett a Haladás, és az első negyedórában több időt töltöttek a vendégek tizenhatosának környékén, mint az első félidőben összesen.

Aztán a 67. percben a csereként beállt Balajti Ádám szögelete után Szilágyi fejéről pattant a labda a felső lécre – centiken múlt a Vasas vezetése.

Az utolsó negyedóra is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a Vasas mezőnyfölényére kontrákkal válaszolt a Haladás, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így gól nélkül ért véget a mérékőzés.

Eredmény, NB II, 24. forduló:
Haladás–Vasas 0-0 (0-0)

Az NB II élmezőnye: 1. DVSC 51, 2. Vasas 46, 3. Pécsi MFC 44, 4. Budaörs 41, 5. Gyirmót 41, 6. Szolnok 39, 7. Haladás 37 pont