A PSG könnyedén győzött az egyre mélyebb gödörbe csúszó Marseille ellen - videó

fbl Horizontal
Marseille's Spanish defender Alvaro Gonzalez (L) challenges Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during the French L1 football match between Olympique de Marseille and Paris Saint-Germain at the Velodrome Stadium in Marseille, southern France on February 7, 2021. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain könnyedén verte 2-0-ra az Olympique Marseille-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1 vasárnap esti rangadóján.

Az OM a múlt héten azzal került be a hírekbe, hogy a klub ultrái betörtek a csapat edzőközpontjába, ahol törtek-zúztak, gyújtogattak és a játékosokat inzultálták, annak reményében, hogy távozásra bírják a portugál vezetőedzőt, André Villas-Boast, illetve Jacques-Henri Eyraud klubelnököt.

A PSG ellen már nem is a portugál ült az OM kispadján, hanem a marokkói Nasszer Larguet, miközben a fővárosiak szurkolói egy, transzperenssel igyekeztek további olajat önteni a tűzre, amelyen egyrészt kiálltak Eyraud klubelnök mellett, másrészt árulónak nevezték a marseille-i drukkereket.

PSG Ultras banner in support of Marseille's president Jacques Henri Eyraud from r/soccer

Az edzőcsere nem, az elmúlt napok felfordulása azonban meglátszott a délfrancia csapaton: egy OM-szöglet után a PSG tanítanivalóan kontrázta meg őket, ami persze egy olyan gyors játékossal, mint a gólt szerző Kylian Mbappé, nem is akkora művészet.

  • A francia válogatott fiatal klasszisa 99 méteres sprintet vágott ki, méghozzá 36 km/h-s átlagsebességgel
  • Mbappé a 2017-18-as bemutatkozása óta 21 kontrát fejezett be góllal, ami az azóta eltelt időszakban 10-zel több, mint bárki mástól az öt top ligában

Újabb negyedóra elteltével pedig már 2-0-ra vezettek a vendégek, akik ezúttal egy türelmesen felépített akció végén szereztek újabb gólt. Hogy Mauro Icardi mozdulata tudatos volt, vagy inkább szerencsés, az az eredményt látva igazából mindegy is.

A második félidő elején mindkét csapat reklamált egy-egy büntetőt sejtető szituációnál, a játékvezető azonban egyik esetben ítélt tizenegyest. A 65. percben a mérkőzést a kispadon kezdő Neymar is beállt, és nagyjából ez volt a meccs utolsó fontos momentuma, leszámítva Dimitri Payet 90. percben kapott piros lapját.

A PSG még szerezhetett volna ugyan egy-két gólt, de már nem változott az eredmény, maradt a 2-0-s párizsi győzelem.

Az OM már hat bajnoki óta nyeretlen (egy döntetlen mellett öt vereség), míg a PSG három pontra megközelítette a listavezető Lille-t.

Eredmény, Ligue 1, 24. forduló:
Olympique Marseille–Paris Saint-Germain 0-2 (0-2)
gól: Mbappé 9., Icardi 14.
piros lap: D. Payet (OM) 90.

A bajnokság élmezőnye: 1. Lille 54, 2. Lyon 52., 3. PSG 51 ...9. Marseille 33 pont.