Vágólapra másolva!
A Portugál Kupában szerdán lejátszott Braga-Porto elődöntő játékvezetője, Luís Godinho halálos fenyegetéseket kapott a meccs után, amiért a vendégcsapat két játékosát is kiállította.

A Portugál Kupa elődőntőjének első mérkőzése, a Braga-Porto találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. A vendégegyüttes hamar megszerezte a vezetést, és tulajdonképpen uralta a meccset. A 70. percben azonban

Luis Diaz egy kapuralövés után ugyan nem szándékosan, de durván eltalálta ellenfele lábát, amiért a játékvezető, Luís Godinho a videobírós visszajátszás alapján kiállította.

Luís Godinho alaposan belenyúlt a meccsbe Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A bíró 12 perc hosszabbítást rendelt el, ugyanis rengeteg időt eltöltött a felvétel megtekintésével, valamint a reklamáló játékosokat próbálta megnyugtatni, és a Porto edzőjének, Sergio Conceicaónak is elmagyarázta a kiállítás okát.

A hosszabbítás sem volt eseménytelen, ugyanis Godinho a 97. percben az ellenfelét lefejelő Uribét is leküldte a pályáról,

a 9 emberrel küzdő Porto pedig az utolsó pillanatban, a 102. percben kapott gólt a nagy erőkkel támadó Bragától, így a mérkőzés 1-1-es eredménnyel végződött.

A portugál Lusa hírügynökség szerint Godinho és családja szerda este folyamatosan halálos fenyegetéseket kapott a mérkőzés után, ezért a bíró hazaútját a rendőrség figyelemmel kísérte.

A játékvezető jelenleg a hatóságok segítségével együtt próbálja felderíteni az elkövetők kilétét.

A két portugál focicsapat párharca egyébként még nem dőlt el, az elődöntő visszavágójára március 3-án kerül sor a Porto otthonában.