A Bayern München legendája szerint továbbra is jó ötlet a 12 helyszínes Európa-bajnokság

GES / Football / World Cup 2018 / Final, France - Croatia, Match 64, 15.07.2018 World Cup 2018 Competitive Game Soccer World Cup 2018 FIFA KO Game Professional Footballer FIFA World Cup MATCH National Team Football Professional Russia 2018 Fuwuball World
Philipp Lahm (World Champion 2014 Germany) presents the World Cup trophy. GES / Football / World Championship 2018 Russia, Final: France - Croatia, 15.07.2018 GES / Soccer / Football, Worldcup 2018 Russia, Final: France vs Croatia, Moscow, July 15, 2018 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Philipp Lahm szerint továbbra is jó ötlet, hogy 12 városban - köztük Budapesten - rendezzék az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot.

A 2024-es németországi kontinensviadal tornaigazgatója szombaton kijelentette, a koronavírus-járvány ellenére jó ötlet volt, és az is maradt a 12 helyszínes rendezés.

"Ha a világjárvány miatt ki kell igazítani a terveket, a döntés már nem az Európai Labdarúgó Szövetségben, hanem egy szinttel magasabban, a politikában születik majd meg" - szögezte le a játékosként világbajnok Lahm.

Hozzátette, a jelenlegi tervek szerint 12 város - Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku - ad otthont a 24 csapatos tornának június 11. és július 11. között.

Philipp Lahm nem változtatna Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Guengoer

A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel.

Először tavaly novemberben láttak napvilágot olyan sajtóértesülések, amelyek szerint egy helyszínben gondolkodik az európai szövetség (UEFA), januárban pedig Dominique Blanc, a svájci szövetség elnöke úgy vélekedett, nem valószínű a 12 helyszínes rendezés. Később Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke elárulta, az UEFA mérlegeli, hogy egyetlen országban rendezzék meg az Európa-bajnokságot, az európai szövetség viszont a rendezőkkel folytatott megbeszélést követően leszögezte, hogy továbbra is kitart az eredetileg kijelölt 12 város mellett.

A múlt héten az izraeli szövetség felajánlotta, hogy szükség esetén megrendezi a torna összes mérkőzését.

Philipp Lahm leszögezte, olyan forgatókönyvről nincs szó, amely szerint Németországban játszanák az összes találkozót.