Vágólapra másolva!
A Juventus idegenben 2-1-re győzött az Inter ellen az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A milánói csapat Lautaro Martínez révén ugyan hamar vezetést szerzett, de a torinói együttes Cristiano Ronaldo két góljával megfordította a meccset, és kedvezőbb helyzetből várhatja az egy héttel később esedékes visszavágót.

A két csapat a Giuseppe Meazza stadionban játszotta a kétmérkőzéses elődöntő első összecsapását az Olasz Kupában. Az Inter az előző körben a városi rivális Milant búcsúztatta nagy küzdelemben, míg a Juventusnak könnyebb dolga volt, a gyengébb játékerőt képviselő SPAL együttesét győzte le magabiztosan.

Ezen a meccsen a hazaiaktól eltiltás miatt hiányzott az első számú gólfelelős Romelu Lukaku, a vendégcsapatban azonban ott volt a kezdőben a legnagyobb sztár, Cristiano Ronaldo, valamint a veterán kapus, Gianluigi Buffon is.

Buffonnal kapcsolatban egészen elképesztő adat, hogy profi pályafutása 1100-adik profi mérkőzése volt ez az Inter elleni találkozó.

A nemrégiben 43. életévét betöltő kapus egyből a középpontba került, ugyanis a 9. percben Lautaro Martínez középre tartó lövése a keze alatt becsúszott a kapuba.

Peches mozdulat volt, de az Inter szempontjából szerencsés, hamar előnyhöz jutott a milánói csapat.

A Juve próbálta felpörgetni a játékát, de a támadóharmadban rendre pontatlan volt, nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani.

Aztán némi meglepetésre a 25. percben 11-est kapott a torinói alakulat. A videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető a büntetőpontra mutatott, Ashley Young teljesen feleslegesen rántotta le Juan Cuadradót.

Cristiano Ronaldo könyörtelenül a léc alá vágta a labdát, kiegyenlítve ezzel az eredményt.

A portugál világklasszis a 35. percben is büntetett, kihasználta Alessandro Bastoni és Samir Handanovic hatalmas hibáját, és az üres kapuba passzolt.

Hamar megfordította a meccset a Juve, 10 perc alatt szerzett két idegenbeli gólt, ami a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú lehet.

Ronaldo döntötte el a rangadót Forrás: AFP/Miguel Medina

Az első félidő végén maradt a 2-1-es vendégelőny, Ronaldo még kapott egy sárgát kezezésért.

A második játékrészt lendületesen kezdte az Inter. Először Young életerős lövését kellett a léc fölé tolnia Buffonnak az 50. percben, majd Alexis Sánchez helyzeténél már verve volt, de Merih Demiral remekül helyezkedett és mentett.

Az Inter nagy erőket mozgosított az egyenlítésért, a 68. percben Matteo Darmian helyzeténél azonban hatalmasat védett a Juventus rutinos kapusa.

A hajrában a hazai csapat már nem tudott komolyabb veszélyt jelenteni a vendégek kapujára, akik számára tökéletesen megfelelt ez az eredmény.

A Juventus 2-1-es győzelmével nagy lépést tett a döntőbe jutás felé, azonban az Inter mutatott játéka alapján bizakodhat, egyáltalán nem lefutott még az egy héttel későbbi visszavágó.

Olasz Kupa elődöntő, első mérkőzés:
Inter - Juventus 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Martínez (9.), ill. Ronaldo (26. - 11-esből, 35.)