Vágólapra másolva!
A Ferencváros az utóbbi két idényben egyaránt 13 pontos előnnyel végzett az NB I élén a MOL Fehérvár előtt. A jelenlegi idényben már 19 forduló után is éppen ennyivel vezet, és ha így folytatja, akár még a 2015/2016-os teljesítményét is felülmúlhatja. 

A Ferencváros jelenleg 13 pontos előnnyel vezeti a tabellát, pedig még csupán 19 forduló telt el az NB I-ből. Ilyen tetemes előny birtokában nagyon korán megszerezheti a bajnoki címet, ráadásul még két alkalommal találkozik a jelenleg gyenge formát mutató, második helyezett MOL Fehérvárral.

Az, hogy a Fradi ismét bajnok lesz, szinte biztosra vehető, tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy mikor.

A Ferencváros drukkerei számára nem ismeretlen ez a dominancia, hiszen az előző két szezonban a zöld-fehérek egyaránt 13 ponttal előzték meg a mindkétszer második helyen befutó fehérvári riválisukat, illetve a 2015/2016-os idényben 21 pontos előnnyel végeztek az élen.

A Ferencváros 2020-ban megnyerte fennállása 31. bajnoki címét Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ahhoz, hogy a Fradi mellett hasonlóan fölényes győzelmmel bajnok magyar klubcsapatokat keressünk, egészen az 1998/1999-es és a soron következő, 1999/2000-es évadig kell időben visszamenni az NB I-ben.

Mindkét alkalommal a későbbi válogatott szövetségi kapitány, Egervári Sándor csapata nyújtott kiemelkedő teljesítményt, és iskolázta le a mezőnyt.

Egervári 1999-ben az MTK-val 19 pont előnnyel végzett az első helyen a Ferencváros előtt, majd 2000-ben a Dunaferrel szintén 19 pontot vert rá a második helyezettre, éppen arra a csapatra, amellyel egy évvel korábban bajnok volt.

A 2020/2021-es szezonnak az lehet a kulcskérdése, hogy a Ferencváros vajon képes lesz-e hasonló bravúrt elérni, vagy akár felülmúlni a 2016-ban elért 21 pontos előnnyel megszerzett elsőségét. Persze csak abban az esetben, ha újra megszerzi a bajnoki címet. Ennek elég nagy a valószínűsége, mert az eddigiek alapján az üldözői legfeljebb a matematikai esélyekben bízhatnak.