Távozott a Fradi focicsapatától a kétszeres magyar bajnok védő

Boli Ferencváros FTC Juventus bajnokok ligája
Juventus' Swedish forward Dejan Kulusevski (L) tackles Ferencvaros' Serbian defender Abraham Frimpong (C) during the UEFA Champions League Group G football match Juventus vs Ferencvaros on November 24, 2020 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Távozott a magyar bajnoki címvédő és az NB I első helyén álló Ferencváros labdarúgócsapatának ghánai védője, Abraham Frimpong – számolt be a Fradi.hu.

A 27 éves futballista 2018 nyarán szerződött az FTC-be, első tétmérkőzését az Európa-liga selejtezőjében a Maccabi Tel-Aviv ellen játszotta 2018. július 12-én. Bemutatkozó idényében 13 bajnokin lépett pályára, ezzel tevékeny részese volt a 30. bajnoki cím megszerzésének.

Az előző szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében és az Európa-liga csoportkörében is megmutathatta magát, majd másodszor is magyar bajnok lett - ebben a szezonban 19-szer szerepelt az NB I-ben.

Abraham Frimpong távozott a Fraditól Forrás: AFP/Miguel Medina

A csupaszív játéka miatt a szurkolók által is nagyon kedvelt labdarúgó 2020 nyarán újabb BL-selejtezőkön szerepelhetett, segített kiharcolni a BL csoportkörébe jutást, és pályára léphetett a Barcelona, valamint a Juventus ellen is.

Abraham Frimpong minden sorozatot figyelembe véve 81 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, két gólt szerzett, két bajnoki cím mellett megjárta az Európa-liga, és a Bajnokok Ligája csoportkörét is.

Frimpong Szaúd-Arábiába, a sereghajtó al-Ainhoz igazolt,

amely a közösségi oldalán már be is jelentette a védő érkezését. A hátvéd új szerződése három évre szól.