Vágólapra másolva!
Graeme Souness, a Liverpool labdarúgócsapatának korábbi legendás kapitánya és szakvezetője szerint a címvédő együttes jelenleg csak önmaga árnyéka, és a Premier League-ben most könnyű ellenfélnek számít.

Jürgen Klopp csapata szombaton a bajnokság 25. fordulójában hazai környezetben 2-0-ra kikapott az Evertontól. A városi rivális 2010 októbere - 20 bajnoki és 3 FA Kupa-találkozó - óta először győzte le a Liverpoolt, az Anfield Roadon pedig 1999. szeptember 27. óta először. A Liverpool sorozatban a negyedik bajnoki meccsét veszítette el saját pályáján, erre legutóbb 1923 decemberében volt példa. Az pedig, hogy egy címvédő egymás után ennyiszer maradjon alul házigazdaként, az 1928/29-es idény óta először fordul elő, akkor épp az Everton ért el ilyen negatív szériát.

A Sky Sports szakértőjeként Souness kifejtette: a riválisok számára a korábban rettegett ellenfél könnyű feladat lett.

"Csak önmaguk árnyékai. Ha belegondolunk, három éve a Liverpool még egy olyan csapat volt, amely ellen senki nem akart játszani. Rendkívül intenzív és gyors támadójáték jellemezte, mindez agresszív stílusban, a riválisoknak szörnyű volt ellenük pályára lépni. Most viszont mindenki velük akar megmérkőzni, és ez nagyon fáj nekem" - mondta, majd megkérdőjelezte a liverpooli játékosok hozzáállását.

"A csapat szurkolójaként mélységesen csalódott vagyok. Nem láttam, hogy kellő energiát, agressziót és küzdést fektettek volna a mérkőzésbe, amelyen a jobb csapat szerezte meg a pontokat" - értékelte a szombati derbit. Hozzátette: véleménye szerint nincs olyan hazai játékos, aki úgy jött volna le a pályáról, hogy ma jó volt és mindent megtett a győzelemért.

Georginio Wijnaldum, a Liverpool középpályása hangsúlyozta: nem akarja sajnáltatni magukat, és az áldozati szerepet sem óhajtja felvállalni.

"Csak kezelnünk kell ezt a helyzetet, és megpróbálni lezárni, még akkor is, ha tudjuk, sok sérültünk miatt ez nehéz kihívás" - nyilatkozta. Kifejtette: sokszor kerülnek hátrányba, de azokban a játékhelyzetekben nem szabadna áldozatként viselkedniük, mert abból csak rossz származik, hanem pont ellenkezőleg, erőt kellene belőle meríteniük a fordítás érdekében.

Jürgen Klopp csapata szenved Forrás: AFP/Paul Ellis

Jürgen Klopp, a Liverpool német edzője eközben azt hangsúlyozta: tisztában van, hogy milyen fontos mérkőzést veszítettek el, ami neki is "nagyon-nagyon" fájó.

"Döntő pillanatokban hibázunk vagy furcsa dolgok történnek velünk" - utalt az Everton elleni találkozóra, valamint a gyenge periódusukra Klopp, majd hozzátette: a folytatásban minden jó dolgot fel kell használnia, hogy kilábaljanak a mély hullámvölgyből.

A Liverpool kedden a Puskás Arénában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán vendégként 2-0-ra legyőzte ugyan az RB Leipziget, a Premier League tabelláján viszont csak a hatodik helyen áll. Hátránya 16 pont az éllovas Manchester City mögött, amely a fordulóban vasárnap (ma) az Arsenal vendége lesz.