Oltóközpont lehet a Barcelona stadionja

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - FC BARCELONA v FC INTERNAZIONALE 2019 CHAMPIONS FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL INTER INTERNAZIONALE league MILAN PHASE DE POULE Soccer SPORT UEFA
General view outside the Camp Nou Stadium prior to the UEFA Champions League, Group B football match between FC Barcelona and FC Internazionale on October 24, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona futballstadionja, a Camp Nou a koronavírus elleni tömeges oltás központja lehet - adta hírül az Esport3 katalán tévécsatorna.

A katalán egészségügyi minisztérium terve szerint az arénát felkészítik arra, hogy megfeleljen a pandémia kiváltotta helyzetnek, mire az oltások tömeges beadására sor kerülhet Barcelonában.

A szaktárca azért szemelte ki az egyik leendő színhelynek a stadiont, mert a lakosság zömének a lehető leggyorsabban történő beoltásához tágas szabadtéri területekre van szükség, amelyek mindenki számára könnyen elérhetőek. A Camp Nou megfelel a követelményeknek, s a katalán hatóságok már előzetes egyeztetéseket folytattak az ügyben a Barcelona képviselőivel.

A csatorna híre szerint a Barcánál jól fogadták a javaslatot, de azt a klub új elnökének kell jóváhagynia, akit március 7-én választanak meg.