Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Olasz Kupa elődöntőjének második mérkőzésén a rekordbajnok Juventus hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott az Internazionale csapatával, ezzel Andrea Pirlo együttese 2-1-es összesítéssel jutott be a fináléba.

A torinói csapat várhatta kedvező helyzetből a meccset, ugyanis egy héttel ezelőtt a két gólt szerző Cristiano Ronaldo vezérletével 2-1-re nyerte a milánói első felvonást. Az ötszörös aranylabdás portugál ezúttal is ott volt a Juventus kezdőjében, míg az Interből eltiltás miatt hiányzott két chilei sztárjátékos, Alexis Sánchez és Arturo Vidal.

Az első félidőben a Juventus birtokolta többet a labdát, de az Internazionale játszott veszélyesebben. A 28. percben Lautaro Martínez faraghatta volna le a milánói csapat hátrányát, de az argentin támadónak egy kipattanót kellett volna értékesíteni, de közelről nem találta el az üres kaput.

Gianluigi Buffon vigasztalta Lautaro Martínezt Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az első játékrész hajrájában Cristiano Ronaldónak is volt egy lehetősége, de az éles szögből leadott lövését Samir Handanovic lábbal védeni tudta. A fordulás után az Internazionale lendült támadásba, a Juventus átadta a területet és kontrákból próbált meg építkezni, kihasználva Cristiano Ronaldo gyorsaságát. Egy ilyen kontra után a portugál támadó került ziccerbe a 64. percben, de Handanovic bele tudott kapni a közeli lövésbe.

A 70. percben ismét az ötszörös aranylabdás villant.

Két védő között kapura tört egy bicikli-cselt követően majd 14 méterről lőtt, de Handanovic ezúttal is túljárt az eszén.

Cristiano Ronaldo remekül játszott az Inter ellen Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az utolsó negyedórában az Internazionale jószerivel csak egykapuzott, a Juventus pedig tíz emberrel védekezett. Andrea Pirlo még a 36 éves Giorgio Chiellinit is pályára küldte, hogy stabilabbá tegye csapata hátsó alakzatát.

A hajrában az Inter mindent megtett az gólért, de nem tudott gólt lőni Gianluigi Buffonnak, így a Juventus megtartotta az előnyét, és története során huszadszor jutott be a döntőbe, ahol a Napoli-Atalanta párharc győztesével találkozik majd.

  • Az Internazionale a legutóbbi hét Allianz Stadionban játszott mérkőzésén nem tudott gólt szerezni. A milánói csapat utolsó Juventus elleni idegenbeli gólját az argentin Mauro Icardi lőtte 2015 januárjában.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Juventus-Internazionale 0-0
Továbbjutott a Juventus 2-1-es összesítéssel.

Mindent egy helyen az Eb-ről