Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-1-re nyert hazai pályán az Augsburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának péntek esti játéknapján. A Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős lipcseiek sorozatban a negyedik győzelmüket aratták a Bundesligában.

Ezúttal is a kezdőben kapott helyet Gulácsi Péter, valamint Willi Orbán, aki az előző fordulóban gólt szerzett a Schalke ellen.

Jól kezdte a mérkőzést az RB Leipzig, előbb Christopher Nkunku szabadrúgásánál kellett védenie az Augsburg kapusának, Dani Olmo távoli lövése pedig csak néhány centivel ment kapu mellé.

Marek Suchy nyújtott lábbal csúszott rá Orbánra, de egy rövid videózás után a vitatható belépő csak sárga lapot ért a cseh labdarúgónak.

Otthon tartotta a három pontot a Leipzig Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Még a szünet előtt magabiztos előnyre tett szert a Lipcse, előbb Dani Olmo egy újrarúgatott büntetőből volt eredményes, majd Poulsen passza után Nkunku juttatta a labdát hanyag eleganciával a kapuba.

A biztos vezetés tudatában a második félidőre visszaesett az iram. A 75. percben bűntetőből szépített a vendég együttes, de a pontszerzéshez azonban ez nem volt elég, mivel több gól már nem esett a hátra lévő időben.

Gulácsiék sorozatban a negyedik győzelmüket aratták, ezzel szemben az Augsburg a 11. vereségét szenvedte el, ami negatív klubrekord ennyi forduló alatt.