Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Real Madrid elnökét hozta nehéz helyzetbe Mbappé barcelonai varázslata

Real Madrid's new signing Reinier Jesus Carvalho's presentation 2020,Madrid,presentation,Reinier Jesus Carvalho,Spain
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 18: President of Real Madrid Club Florentino Perez makes a speech during a presentation ceremony of Real Madrid's new signing 18-year-old Brazilian footballer Reinier Jesus Carvalho at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 18, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Miután kedden este a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé vezérletével és mesterhármasával 4-1-re legyőzte az FC Barcelonát, eksztázisba kerültek a Real Madrid szurkolói. 

A 22 éves világbajnok francia támadó valóban már-már történelmi léptékű teljesítményt nyújtott a Camp Nou Stadionban, ahol, ha lettek volna szurkolók, bizonyára állva tapsolják meg a három gólja után.

Az AS spanyol sportlap szerda reggeli cikke szerint Mbappé parádéja nem csak a Barcelona edzőjére, Ronald Koemanra helyezett komoly nyomást, de Florentino Pérezre, a Real Madrid elnökére is. A közösségi oldalakat ugyanis elárasztották a Real-drukkerek Mbappé megszerzését követelő bejegyzései.

Az új stadionhoz egy új világsztár is dukál Florentino Pérez elképzelése szerint Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Pérez egyébként már legalább egy éve aktívan dolgozik – talán nem túlzás kijelenteni – a következő évtized legnagyobb sztárjának a megszerzésén, akit 2022. június 30-ig köt a szerződése a PSG-hez. A Transfermarkt szerint a francia piaci értéke 180 millió euró, és ennél kevesebbért aligha lehetne őt megszerezni. De Péreznek valószínű, hogy így is megérné, ha az ő bemutatásával tudná felavatni az ugyancsak 2022 nyarán átadásra kerülő új Santiago Bernabéu Stadiont.

Az AS még egy fontos részletre felhívja a figyelmet: Cristiano Ronaldo és Neymar távozása, valamint a már 33 éves, és bár még mindig fantasztikus, de pályája csúcsán már túllévő Lionel Messi után a La Ligának szüksége van egy újabb korszakos világsztárra, ha nem akar végérvényesen lemaradni a Premier League mögött.

Mindent egy helyen az Eb-ről