Vágólapra másolva!
Csütörtök este kialakult az FA-kupa negyeddöntőjének mezőnye, a két manchesteri sztárcsapat elkerülte egymást a nyolc között.

Az angol Labdarúgó-szövetség még a másodosztályú Barnsley és a Chelsea nyolcaddöntős összecsapása előtt elkészítette az FA-kupa negyeddöntőjének párosítását. Az Everton a kiváló formában lévő Manchester Cityt fogadja a Goodison Parkban, míg a Manchester United Leicesterbe utazik.

Pep Guardiola együttese az angol futballtörténelem leghosszabb győzelmi sorozatát produkálja.

A City zsinórban 15 tétmeccsén diadalmaskodott, miután szerdán 3-1-re verte a másodosztályú Swansea Cityt az FA-kupában.

Gabriel Jesus szépségdíjas találatot szerzett a Swansea ellen Forrás: AFP/Rebecca Naden

Nincs könnyű helyzetben Carlo Ancelotti, ugyanis csapata a legjobb nyolc között a Premier League listavezetőjével találkozik. Igaz, az előző körben sem kisebb csapatot kaptak, mint José Mourinho vezette Tottenhamet, amelyet aztán egy őrült meccsen hosszabbítás után 5-4-re kiejtettek.

Érdekesség, hogy az Everton ebben a szezonban még nem játszott a Cityvel, ugyanis a decemberi bajnokijukat el kellett halasztani a koronavírus miatt, a halasztott mérkőzést pedig alig egy hét múlva, február 17-én pótolják.

Legutóbb pontosztozkodással zárult a United leicesteri vendégjátéka Forrás: AFP/Glyn Kirk

A tabella jelenlegi második és harmadik helyezettjének csatája meglehetősen izgalmasnak ígérkezik, lévén, hogy a Leicester mindössze két ponttal van lemaradva a United mögött a bajnokságban. Decemberben Axel Tuanzebe öngólja pontot jelentett a Leicesternek az MU ellen.

A másodosztályú Bournemouth a Southamptont, míg a Chelsea a Sheffield Unitedet fogadja a legjobb nyolc között.

A mérkőzéseket március 20-21-én rendezik majd.

FA-kupa negyeddöntő sorsolása:

Everton–Manchester City
Bournemouth (II.)–Southampton
Leicester City–Manchester United
Chelsea–Sheffield United