A Fradi BL-ellenfele döntetlent játszott az Európa-ligában - videó

Dinamo Kiev v Partizan - UEFA Europa League FOOTBALL soccer dynamo kyiv partizan UEFA EUROPA LEAGUE Junior Moraes GOAL COMMEMORATION
Dynamo's Junior Moraes celebrates with his teammates after scoring during the UEFA Europa League group stage football match between Dynamo Kyiv and FK Partizan in Kiev on December 7, 2017. (Photo by Sergii Kharchenko/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Csütörtök délután az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában a Ferencvárossal egy Bajnokok Ligája-csoportban szereplő Dinamo Kijev 1-1-es döntetlent játszott a belga Club Brugge csapatával a kijevi Olimpiai Stadionban.

Az első félidőben az ukrán csapat birtokolta többet a labdát, de a találkozó színvonaláról mindent elmond, hogy egyik csapatnak sem volt kaput eltaláló lövése. A fordulás után a belga csapat dominált, a vezetést mégis az ukránok szerezték meg a 62. percben Vitalij Bujalszkij szépségdíjas góljával.

Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek a hazaiak, mert öt perccel később Ruud Vormer baloldali szöglete után Brandon Mechele fejesével egyenlített a Club Brugge.

A hajrában a belga csapat ment a győztes gólért, a 84. percben a korábbi holland válogatott Bas Dost is fejelhetett volna egy gólt, de néhány centivel célt tévesztett, így maradt az 1-1-es végeredmény, ami azt jelenti, hogy a belgák várhatják kedvezőbb helyzetből a jövő heti visszavágót, amelynek győztes bejut a legjobb 16 közé.

Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Dinamo Kijev (ukrán)-Club Brugge (belga) 1-1 (0-0)