Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 4-4-es döntetlent játszott a Paksi FC-vel. A két csapat a szezon egyik legjobb mérkőzését játszotta, amely rengeteg fordulatot hozott. A Tolna megyei csapat többek között kihagyott egy tizenegyest, és a 94. percben tudott egyenlíteni.

A tavaszi szezont a Honvéd elleni döntetlennel kezdő Zalaegerszeg hazai pályán a legutóbbi két meccsén egyaránt három gólt szerzett a Paks ellen, de ez másodjára csak egy döntetlenre volt elég. A kék-fehérek ősszel sokáig nem szerepeltek jól otthon, de az utolsó két hazai bajnokijukat megnyerték. A Paks nem szerzett pontot utolsó három tavalyi meccsén, de egy hete nagyon magabiztosan verte a Diósgyőrt. Azonban Bognár György csapata idegenben november elseje óta mindössze egy pontot szerzett, így nem lehetett azt állítani, hogy a Tolna megyei csapata lenne a meccs esélyese.

A Zalaegerszeg kezdte jobban a meccset, és a harmadik percben majdnem megszerezte a vezetést. Bolla Bendegúz lecsúszott beadását elnézte Rácz Gergő, de a paksi kapus szerencséjére a labda a felső lécen csattant. Egy perccel később Rácz javította a hibáját, amikor tökéletes ütemben jött ki Artem Favorov ziccerére, és lábbal hárított. Az ötödik percben a Paks is megszerezhette volna a vezetést, de a korábbi válogatott Szabó János közeli fejesét Demjén Patrik vetődve hárította.

A hatodik percben aztán megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg.

Egy kisszöglet után Zimonyi Dávid balról betett labdájára a középső védő Bobál Dávid érkezett, a közeli lövését Rácz bravúrral védte, a kipattanó azonban Szép Jánoshoz került, aki hat méterről a kapuba bombázott.

A folytatásban a Paks átvette a játék irányítását, de a Zalaegerszeg tudatosan visszahúzódott, hogy aztán veszélyes kontrákat vezethessen.

A 30. percben a semmiből egyenlített a Paks.

Bognár István 25 méteres szabadrúgása irányt változtatott a felugró Szánthó Regőn, ez pedig teljesen becsapta a jobbra induló Demjén Patrikot, akinek esélye sem volt védeni a kapu bal oldalába pattanó labdát.

Hét perccel később talán ennél is váratlanabb volt a paksiak fordítása.

Bobál Gergely utolsó emberként keresztbe passzolta a labdát a kapu előtt, de nem tett bele elég erőt, így Hahn János lecsapott a labdára, és 11 méterről hidegvérrel értékesítette a ziccerét.

  • A Paksi FC támadójának ez volt a szezonbeli 10. gólja, és továbbra is vezeti a góllövőlistát.

A második félidő zalaegerszegi tűzijátékkal és egyenlítéssel indult. A csereként beállt Futács Márkó beadása után nem tudtak felszabadítani a vendégek, a labda Favorov elé került, akinek az első kísérletét még blokkolni tudták, a kipattanót azonban bal felső sarokba bombázta az ukrán játékos.

Ezt követően ismét a Paks lendült támadásba, de igazán komoly helyzeteket nem tudott kidolgozni.

Az 59. percben aztán a Tolna megyei csapat tizenegyeshez jutott.

Egy jobboldali beadás után Zoran Lesjak birkózott Hahn Jánossal, a játékvezető pedig úgy látta, hogy a zalaegerszegi csapat védője szabálytalankodott. A büntetőt a "sértett" végezte el, de a bal alsó sarokba tartó gyenge lövését Demjén Patrik védeni tudta.

Tíz perccel később megfordíthatta volna a meccset a Zalaegerszeg. A szintén csereként érkező Babati Benjámin tökéletes labdát tálalt a berobbanó Futács elé, a korábbi válogatott támadó közelről kapura belsőzött, de a labda elakadt az elvetődő Rácz lábában.

A 73. percben Bognár István hathatós közreműködésével ismét megszerezte a vezetést a Paks.

A vezetőedző fia végzett el 21 méterről egy szabadrúgást, amit Demjén vetődve a jobb kapufára ütött, azonban a kipattanóra Szabó János érkezett – lesgyanús helyzetből – és közelről a kapuba fejelt.

Sokáig azonban nem örülhettek a fordításnak a paksiak, ugyanis a hazaiak a 78. percben másodszor is kiegyenlítettek.

Egy szép támadás végén Szánthó kapott egy védelem mögé belöbbölt labdát, középre játszott az érkező Babatihoz, aki 11 méterről a léc alá lőtt.

A 82. percben a Zalaegerszeg megfordította a meccset.

Tajti Mátyás tökéletes ütemű indításával Könyves Norbert lépett ki ziccerben, a magyar válogatott csatár megnézte magának a kapu bal oldalát, és a kifutó Rácz mellett higgadtan értékesítette a helyzetet.

Ezt követően Bognár György előrevezényelte a védelemben futballozó Böde Dánielt a hajrára, ami meg is hozta az eredményt. A 94. percben egy jobboldali beadás után a paksi csatár megzavarta a kapujából kifutó Demjént, a labda pedig Papp Kristóf elé pattant, aki elsőre kapufát lőtt, a kipattanót azonban bevágta, a játékvezető pedig azonnal lefújta a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
ZTE FC-Paksi FC 4-4 (1-2)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Pintér
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Koszta, 79.), Favorov, Sankovic (Tajti, 79.), Gergényi (Futács, a szünetben), Bedi - Könyves (Kálnoki-Kis, 85.), Zimonyi (Babati, 68.)
Paksi FC: Rácz - Osváth, Böde, Lorentz (Szakály D., a szünetben), Szabó J. - Bognár I. (Ádám, 81.), Papp K., Tamás O., Bertus - Hahn (Kulcsár, 80.), Sajbán (Nagy R., 72.)
gólszerzők: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (83.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (74.), Papp K. (94.)
sárga lap: Gergényi (30.), Lesjak (59.), Sankovic (75.), illetve Lorentz (2.), Papp K. (9.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista