Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az EA Sports Bruno Fernandest, a Manchester United középpályását választotta december hónap legjobb játékosának a Premier League-ben. A 26 éves középpályás negyedszer kapta meg a díjat a 2020-as évben, ezzel pedig olyat tett, amire még nem volt példa az angol bajnokság történetében.

A 26 éves középpályás január végén igazolt a Manchester United csapatához, azóta 31 Premier League-meccsen 19 gólt lőtt és 14 gólpasszt adott.

Bruno Fernandes a hátán viszi a Manchester Unitedot Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Kate Green

A portugál támadó bombafirmája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a manchesteri csapat még mindig veretlen idegenben, ráadásul Sir Alex Ferguson 2013-as távozás óta először vezeti januárban a tabellát.

  • Bruno Fernandes négyszer lett a hónap legjobbja a naptári évben, erre a díj 1994 óta íródó történetében még nem volt példa.

Fernandes először tavaly februárban választották meg a hónap legjobbjának, majd júniusban is kiérdemelte az elismerést. Ezt követően sorozatban kétszer, novemberben és decemberben is megválasztották a Premier League legjobb játékosának. Decemberben hat meccsen három gólt lőtt és négy gólpasszt adott.

A portugál középpályás a negyedik sikerével már ugyanannyiszor nyert meg a díjat, mint Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Frank Lampard, Alan Shearer vagy Jamie Vardy.

A rekordot a Manchester City csatára, az argentin Sergio Agüero tartja hét elsőséggel, őt Steven Gerrard és Harry Kane követi hat-hat hónap legjobbja díjjal, míg Wayne Rooney és Robin van Persie ötször érdemelte ki ezt az elismerést.

Mindent egy helyen az Eb-ről