Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hivatalos: Mauricio Pochettino lett a PSG vezetőedzője

fbl Horizontal
(FILES) This file photo taken on November 6, 2019 shows Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino clapping at the end of the UEFA Champions League Group B football match between Red Star Belgrade (Crvena Zvezda) and Tottenham Hotspur at the Rajko Mitic stadium in Belgrade. - Paris Saint-Germain have fired their coach Thomas Tuchel with former Tottenham boss Mauricio Pochettino lined up as his replacement, according to various media reports on December 24, 2020. The French champions declined to make any comment when contacted by AFP to confirm the reports carried by L'Equipe newspaper and RMC and German tabloid Bild. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Már korábban beszámoltunk róla, hogy a PSG kirúgta vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt. A német szakember helyére most Mauricio Pochettino veszi át, aki 2001 és 2003 között játékosként már megfordult a PSG-ben.

A 48 éves argentin tréner edzőként irányította az Espanyol, a Southampton és a Tottenham Hotspur együttesét is, utóbbival 2019-ben BL-döntőbe jutott, ahol 2-0-ra alulmaradt a Liverpoollal szemben. A következő ősszel viszont gyengén teljesítettek a londoniak a bajnokságban, ezért Pochettinónak 2019 november közepén távoznia kellett a kispadról.

Pochettino szerződése a PSG hivatalos oldala szerint 2022. június 30-ig szól, de ezt adott esetben plusz egy évvel ki lehet tolni majd. A csapatnak január 3-án lesz az első edzése az új trénerrel, aki az aláírást követően így nyilatkozott a párizsi klubnak:

„Nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy én lehetek a PSG új edzője. Szeretném megköszönni a klub menedzsmentjének azt a bizalmat, amit belém fektettek.

Mint tudják, ez a klub mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben. Csodálatos emlékeket őrzök róla, különösen a Parc des Princes egyedi atmoszférájára emlékszem."

Mindent egy helyen az Eb-ről