Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur magabiztos győzelmet aratott a Sheffield United vendégeként a Premier League 19. fordulójában. A londoni csapat végig uralta a meccset, harmadik gólja egészen fantasztikusra sikeredett.

José Mourinho csapata a tabella utolsó helyét elfoglaló Sheffield United otthonában lépett pályára az angol élvonal 19. fordulójában. A hazai csapat szinte biztos kiesőnek tűnik az eddigiek alapján, és bár az előző fordulóban megszerezte első szezonbeli győzelmét, nagyon nehéz dolga lesz kiharcolni a bennmaradást.

Nyilván a bajnoki címért harcoló Tottenham ellen sem esélyesként lépett pályára, és már a találkozó elején nehéz helyzetbe került, ugyanis az 5. percben hátrányban volt.

Szon Hung Min szögletét Serge Aurier bólintotta közelről a kapuba.

Nem sok kellett volna az újabb vendégtalálathoz, néhány perccel később Szon lövése a jobb kapufán csattant.

A Tottenham uralta a játékot, és ezt a félidő végén a második góllal nyomatékosította. Egy középpályán történő labdaszerzést követően

Harry Kane-hez került a labda, aki a 16-os előteréből pontos lövést helyezett a bal alsó sarokba.

A második játékrész elején megvillant a Sheffield is. Előbb John Lundstram tüzelt kicsivel a kapu mellé, majd az 59. percben egy bal oldali beadás után

David McGoldrick fejelt közelről a hálóba, így szépíteni tudott a hazai csapat.

Az öröm azonban nem sokáig tartott, ugynis három perccel később

Tanguy Ndombele egy egészen szenzációs, akrobatikus emeléssel újra visszaállította a kétgólos különbséget a Spurs javára.

Ndombele fantasztikus gólt lőtt a Sheffield ellen Forrás: AFP/Laurence Griffiths

A francia válogatott játékos gólja végleg eldöntötte a meccset, újabb találat már nem esett, a Tottenham tehát magabiztosan győzött.