Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur játékosa, Moussa Sissoko úgy véli, José Mourinho képes átadni a csapatnak azt a győztes mentalitást, amely a címek megnyeréséhez szükséges - írta a The Guardian.

Mikor José Mourinho 2019 novemberében átvette az angol futballklub irányítását, már akkor kihangsúlyozta, hogy számára minden versenysorozat fontos, míg elődje, az argentin Mauricio Pochettino nyíltan vállalta, hogy a Premier League és Bajnokok Ligája számára elsőbbséget élvez.

A Spurs portugál trénere eddig igazolta magát, ugyanis

a Tottenhamet bejuttatta az angol Ligakupa döntőjébe, miután kedd este 2-0-ra legyőzte a Brentford csapatát.

Mourinho számára ez egy különleges versenysorozat, eddig összesen négy alkalommal nyerte meg a kupát korábbi csapataival.

A londoni együttes francia középpályása, Moussa Sissoko - aki a Brentford elleni összecsapás első gólját szerezte - úgy véli, a csapatnak be kell fejeznie, amit elkezdett, és győznie kell az áprilisi döntőn.

Sissoko (középen) szerint a Tottenham Mourinhóval szintet léphet Forrás: AFP/Kirsty Wigglesworth

mondta Sissoko. "Tudjuk, hogy milyen típusú menedzser José, és mit csinált a múltban. Azt hiszem, az elnök trófeák megszerzésére hozta ide, és megpróbálta ezt a mentalitást átadni a csapatnak. Nem mondom, hogy korábban nem volt ez meg nálunk a régi edzővel, de a csapat rengeteget dolgozik ezen, és ő is minden nap igyekszik ezt sulykolni. Most nagyon jó, hogy bejutottunk a döntőbe, már csak meg kell nyernünk" - tette hozzá.

"Itt az ideje, hogy trófeát nyerjünk. Sok éven át elszalasztottuk ezt a lehetőséget, és most ki akarjuk használni. Még mindig versenyben vagyunk a bajnokságért, az Európa-ligában is továbbjutottunk, így rengeteg tennivaló van a csapattal ebben a szezonban.

Higgyünk magunkban, folytassuk a harcot, és próbáljunk meg megnyerni minden meccset, aztán meglátjuk, hová jutunk" -

zárta gondolatait Sissoko.

A Tottenham legutóbb 2008-ban nyert trófeát, jelenleg egy mérkőzés választja el az újabb cím megszerzésétől. Mourinho csapata április 25-én vívja az angol Ligakupa-döntőt Pep Guardiola együttese, a Manchester City ellen.