Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Döntetlennel mutatkozott be Pochettino a PSG kispadján

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian coach Mauricio Pochettino gestures during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Saint-Etienne on January 6, 2021 at Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne. (Photo by Philippe DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
A St. Étienne otthonában elért 1-1-es döntetlennel mutatkozott be Mauricio Pochettino a Paris Saint-Germain kispadján. 

A Ligue 1 18. fordulójában nem várt könnyű feladat a múlt héten kinevezett argentinra, egyrészt a szívós ellenfél, másrészt pedig a sérülésektől tizedelt kerete miatt. Persze sok edző lenne, aki nem mondana nemet egy ilyen kezdőre:

Igaz a sérültek listáján meg olyan nevek szerepelnek, mint Neymar, Rafinha, Icardi, Kurzawa, Kimpembe, Danilo, Bernat és Florenzi – a névsor kis híján erősebb, mint a szerdai kezdő.

Talán ezt érezhette meg a St. Étienne, amelyik a 19. percben Romain Hamouma góljával megszerezte a vezetést. Igaz a válaszra csak három percet kellett várni, ekkor Moise Keane révén egyenlítettek a fővárosiak, a szokásos henger azonban nem indult be, és már nem esett több gól.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyről három pontra nőtt a listavezető Lyon előnye, amelyik, ha nem is könnyen, de 3-2-re legyőzte a Lens együttesét. Nem sikerült viszont győznie a fordulót a PSG előtt a második helyen kezdő Lille-nek, amelyik hazai pályán 2-1-re kikapott a szezon meglepetés csapatától, az Angerstől.

Eredmények, Ligue 1, 18. forduló:
St. Étinne–PSG 1-1
Lyon–Lens 3-2
Lille–Angers 1-2
Reims–Dijon 0-0
Marseille–Montpellier 3-1
Strasbourg–Nimes 5-0
Nantes–Rennes 0-0
Metz–Bordeaux 0-0
Lorient–Monaco 2-5
Brest–Nice 2-0

Mindent egy helyen az Eb-ről