Fizetési korlátot vezetnek be a fehérorosz labdarúgásban

Arsenal v BATE Borisov - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg UAFE Europa League Group E ARSENAL Bate Borisov  Emirates stadium London 20 Feb 2019 NurPhoto
Alexander Hleb of FC Bate Borisow during UEFA Europa League Round of 32 2nd Leg between Arsenal and of Bate Borisov at Emirates stadium , London, England on 20 Feb 2019. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Fehéroroszországban idén fizetési bérplafont vezetnek be a labdarúgásban.

A belarusz szövetség (BFF) a múlt év végén az elitklubok képviselőivel egyeztetett, majd határozatot hozott a fizetési korlát életbe léptetéséről - jelentette Minszkből a TASZSZ. A BFF kilátásba helyezte: ha a klubok nem hajlandók elfogadni az új pénzügyi szabályokat, lemondhatnak az állami támogatásról.

Fehéroroszországban idén fizetési bérplafont vezetnek be a labdarúgásban Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

Az új szabályozás havi 5800 dollárban szabja meg a bérplafont fejenként, ekkora összeget eddig az olyan válogatott fehérorosz futballisták kaptak, akik évente a mérkőzések legalább ötven százalékán játszottak. Az idei új szezonban a vezetőedző havi fix fizetése nem haladhatja meg az ötezer dollárt, szakmai segítőjéé pedig a négyezret.

Ezen összegekhez jönnek hozzá a különböző bónuszok. Csapatszinten egy győztes fehérorosz bajnoki meccs maximum 30 ezer belarusz rubelt (3,4 millió forint) ér, egy európai sorozatban megnyert mérkőzésért pedig legfeljebb 60 ezer rubel jár a teljes csapatnak az BFF határozata értelmében.