119. percben lőtt góllal jutott tovább az Inter az Olasz Kupában - videó

fbl Horizontal
Inter Milan's Belgian forward Romelu Lukaku scores a header during the Italian Cup (Coppa Italia) round of sixteen football match Fiorentina vs Inter Milan on January 13, 2021 at the Artemio-Franchi stadium in Florence. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán délután az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Fiorentina hazai pályán a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent játszott az Internazionale csapatával, azonban a hosszabbítás 119. percében a belga válogatott Romelu Lukaku védhetetlen fejesével továbbjutott az Inter, amely így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a városi rivális AC Milan lesz az ellenfele.

Az első félidőben az Internazionale akarata érvényesült, a Fiorentinának kaput eltaláló lövése sem volt. A milánói csapat a 40. percben szerzett vezetést. A chilei Alexis Sánchez kaszálta el a kapujából kivetődő Pietro Terracciano, a jogosan megítélt tizenegyest pedig Sánchez honfitársa, Arturo Vidal váltotta gólra.

A második játékrészben feljavult a Fiorentina, amely az 57. percben az elefántcsontparti Christian Kouamé gólja bombagóljával egyenlíteni tudott.

A folytatásban az Inter közelebb állt a második gól megszerzéséhez, de sorra hibázta el a nagy ziccereit, így az eredmény nem változott, és jöhetett a hosszabbítás. A milánói csapa a hosszabbításban is döntésre akarta vinni a dolgot, a 102. percben Alexis Sánchez fejesét védte óriási bravúrral Terracciano, három perccel később pedig a dán Christian Eriksen lövését is hatástalanítani tudta.

Alexis Sánchez többször is eldönthette volna a meccset Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A hosszabbítás második felvonása már viszonylag eseménytelenül telt, a belga válogatott Romelu Lukakunak volt egy ígéretes helyzete, de a fejesét Terracciano védeni tudta. Amikor már mindenki azt hitte, hogy jöhet a tizenegyespárbaj, az Inter megnyerte a mérkőzést. A 119. percben Nicolo Barella tökéletes beadására Lukaku érkezett, és hat méterről védhetetlenül fejelt a léc alá.

Győzelmével az Inter bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a városi rivális AC Milan lesz az ellenfele.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Fiorentina-Internazionale 1-2 (0-1, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után