A Santos szerint Lionel Messi még nagyon messze van Pelé rekordjától

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League group G football match between Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 8, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ sportsajtója szinte mindenhol arról számolt be, hogy Lionel Messi megdöntötte Pelé rekordját az egy klubban szerzett gólok számát tekintve. Pelé pályafutása során 643 gólt rúgott a Santosban, Messi a Real Valladolid ellen lőtt góljával 644-nél jár a Barcelona mezében.

A Santos szerint Pelé góljaihoz még hozzá kell adni 448-at, amit barátságos meccseken szerzett a brazil klub színeiben. A Santos vasárnap adott ki közleményt, amiben az szerepel, hogy a brazil legenda 1 091 gólt szerzett a klub színeiben.

A brazilok szerint a barátságos meccseken is Santos-mezben szerepelt Pelé, ugyanazok voltak a szabályok, jegyezték a góllövőket is, még ha voltak könnyebb ellenfelek is.

A vitát nem tisztünk lezárni, mindenesetre Pelé is gratulált Messi teljesítményéhez, amikor beállította a rekordját a Valencia ellen szerzett góljával.