A magyar játékosok közül Németh Krisztián elsőként lett bajnok a tengerentúlon

New England Revolution v Sporting Kansas City GettyImageRank2 soccer
Hatalmas élmény volt megszerezni a bajnoki címet Németh Krisztiánnak
Vágólapra másolva!
A focista nagyon szeretne ott lenni a magyar csapatban a jövő évi részben hazai rendezésű Eb-n.

A 31 éves válogatott csatár nagyon boldog, mivel az amerikai bajnokságban szereplő csapata, a Columbus Crew megszerezte történetének második aranyérmét- derül ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Németh Krisztián elmondása szerint az sem zavarja, hogy a 26 meccsen 15 gólt szerző Gyasi Zardes játszik a posztján, mivel a csapat szerkezete most csak egy csatár bír el, és most a csapattársa vna jobb formában. Amikor lehetőség volt, igyekezett a csapat hasznára lenni és a rájátszásban beszélt arról is az edzőjével, hogy ha hátrányba kerülnek, akkor beküldik. Nem így történt, mert szerencsére mindig ők vezettek.

Hatalmas élmény volt megszerezni a bajnoki címet Németh Krisztiánnak Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jamie Squire

A játékos azt is elmondta,

hogy számára csak a csapat sikere számít.

Szeretett volna többet játszani, de egy percre sem bánta meg, hogy ide igazolt. Két kezdő játékosuk is koronavírusos lett, ám ennek ellenére annyira egységesek maradtak, hogy miattuk is megnyerték a bajnoki címet. A játékos még 2014. december 18-án a Sporting Kansas Cityhez írt alá, az idényben 29 bajnokin 11 gólt szerzett, s így csapata legeredményesebb támadója lett. Júniusban jelölték a hónap játékosa címre is.

A jövőt illetően még nem tudja, hogy mi következik.

Az Európa-bajnokság nagyon motiválja, de nem tudja, hogy Marco Rossi az Egyesült Államokból is beválogatná-e. Tudja, hogy többet kell játszania és gólokat kell szereznie, hogy behívják a nemzeti tizenegybe. Ha számítanak rá, ő ott lesz a csapatban.