Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a tabella hátsó felében tartózkodó Zalaegerszeg fogadta a Mezőkövesdet szombat délután. Az előbbi 11 mérkőzés után 11 megszerzett ponttal a kilencedik, míg utóbbi 12 meccset követően szintén 11 ponttal a tizedik, még éppen nem kiesőhelyről várta a találkozót. A mérkőzést végül a Zalaegerszeg nyerte 3-0-ra.

Mindkét csapatnak rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, mivel közel álltak a már kiesést jelentő 11. helyhez. A meccsen ennek szellemében a felek próbálkoztak is a támadásépítésekkel, azonban az első komolyabb helyzet és vele együtt a gól a zalaegerszegieknek jött össze.

A 19. percben az a Zimonyi Dávid lőtte a hazaiak vezető találatát, aki életében először kapott kezdőként lehetőséget az NB I-ben, és ezzel megszerezte első gólját is az OTP Bank Ligában.

Ezután is aktív maradt a hazai csapat, és ennek is köszönhezően a 42. percben Tajti a kövesdi kaputól nagyjából 25 méterre végezhetett el szabadrúgást. A labda szépen szállt a bal sarok irányába, de Szappanos bravúrosan tolta ki a labdát az alapvonalon túlra.

Két perccel később ismét egy hazai szabadrúgás jöhetett, ezúttal is Tajti állt a labda mögé, amelyet most a kapu elé ívelt be, ahol

Lesjak azt szépen fejelte középre, Szépe pedig közvetlen közelről belőtte a zalaiak második gólját.

A Mezőkövesd így kétgólos hátrányban mehetett el a szünetre, amely után Pintér Attila három helyen is változtatott a csapata összetételén. A friss emberekkel kifutó kövesdiek aktívabban kezdték a második 45 percet, amely kisebb vendég helyzetekkel kezdődött.

A folytatásban is próbálkoztak a vendégek, de komolyabb nyomás alá nem tudták a zalaiakat huzamosabb ideig helyezni, és így néhány lehetőség kidolgozása mellett gólt nem tudtak lőni a lefújásig.

Sőt, a 81. percben egy hazai kontrát követően a csereként beállt korábbi újpesti labdarúgó, Koszta jól ment el a jobb oldalon és a laposan a kapu elé bepasszolt labdáját Szánthó lőtte a hálóba, tovább növelve a zalaiak előnyét a meccsen.

A 100. születésnapját ünneplő zalaegerszegi klub így 3-0-ra nyerte a bajnoki mérkőzést, és feljött a nyolcadik helyre a tabellán.