Nézze meg a magyar válogatott csodálatos Eb-kijutásáról szóló film első részét! - videó

Budapest, 2020. november 12. A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerző Szoboszlai Dominik. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kedden este 19 órakor a Magyar Labdarúgó Szövetség közösségi médiafelületein mutatta be az Izland ellen sikerrel megvívott Európa-bajnoki pótselejtező kulisszatitkait feltáró kétrészes dokumentumfilm első epizódját. 

A meccsnapi készülődésnek, Szalai Ádám megindító csapatkapitányi beszédének, a félidei legfontosabb pillanatoknak köszönhetően a film betekintést nyújt az Izland elleni mérkőzés színfalak mögötti történéseibe. Az első rész végére az is kiderült, Marco Rossi nevezte az Eb-kvalifikációt a legszebb ajándéknak.

A második rész december 29-én, 19 órától lesz megtekinthető. Ebből kiderül majd, hogy kire gondolt Nego Loic, az egyenlítő gól szerzője, amikor lövése áthaladt a gólvonalon, magára nézve milyen következtetéseket vont le a mérkőzés után Nagy Ádám, hogy élte meg a kijutást Gulácsi Péter egy olyan hibát követően, amely egy olyan rutinos kapussal, mint ő egy pályafutás alatt általában csak egyszer esik meg. Mellettük természetesen a mérkőzést otthon néző, a koronavírussal is harcoló Marco Rossi, valamint Szoboszlai Dominik, Szalai Attila, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt is beszél arról, mit jelent pályafutásában az Izland elleni győzelem és Eb-kvalifikáció.