Koeman szerint jelentősen csökkent az esélye a bajnoki címre a Barcelonának

Horizontal
Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman looks on during the UEFA Champions League football match between FC Barcelona and Ferencvarosi TC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 20, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman vezetőedző csalódottságát fejezte ki és játékosainak hozzáállását bírálta, miután csapata, a Barcelona szombaton 2-1-re alulmaradt Cádizban a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

A holland szakvezető nyáron egy leszállóágban lévő és átalakításra váró együttes irányítását vette át, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Bayern Münchentől. A cádizi találkozó után azt mondta: ezen a mérkőzésen nem tudtak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, hullámhegyek és -völgyek egyaránt jellemezték a játékukat és futballistái hozzáállását is.

"Hihetetlen hiba miatt veszítettünk, ez nem az a szint, amelyet elvárok a csapatomtól. Ez azt mutatja, hogy nem koncentrálunk eléggé, és a hozzáállásunk sem volt jó ezen az estén. Rendkívül csalódott vagyok, mindenképpen javítanunk kell" - mondta a holland szakember.

A Barcelona a La Ligában tizedik mérkőzését játszotta és negyedszer maradt alul, ezúttal egy újonccsapattal szemben, amely az idei hatodik hazai fellépésén az első sikerét könyvelhette el.

"Nagyon nehéz magyarázatot találni azokra a gólokra, amelyeket mostanában kapunk. Ennek oka leginkább a koncentráció hiányában keresendő. Amikor kiegyenlítettünk, fél óránk maradt az újabb gól megszerzésére, erre mi kaptunk még egyet, a saját bedobásunkat követően, amit nem engedhetünk meg magunknak. De a labda nélküli játék során is hiányzott belőlünk az agresszió" - nyilatkozta Koeman.

A katalánok az előző bajnoki idényben az utolsó előtti fordulóban maradtak le a címvédésről - a Real Madrid előzte meg őket, és szerezte meg a aranyérmet -, ezúttal alig telt el a bajnokság negyede, de lassan máris kiesnek a bajnoki címre potenciálisan esélyes együttesek közül.

Koeman szerint jelentősen csökkent esélye a bajnoki címre a Barcelonának Forrás: AFP/Lluis Gene

"Ez a vereség óriási visszalépés számunkra a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. A kiábrándító eredményünk után be kell ismerjük, hogy az esélyeink jelentősen csökkentek. Tizenkét pont nagy távolság, de ennek ellenére mennünk kell tovább" - mondta.

A Barcelona 14 ponttal a hetedik helyen áll a tabellán, a hozzá hasonlóan tíz mérkőzését lejátszó Atlético Madridnak listavezetőként 26 pontja van már.

A katalán gárda világbajnok középpályása, Sergio Busquets szerint egyéni hibáik miatt már sok pontot veszítettek a szezonban. Kiemelte: a Barca-játékosok hozzáállását és elhivatottságát nem lehet megkérdőjelezni, de amikor úgy kezdenek egy mérkőzést, mint a cádizit, az már önmagában előrevetíti, hogy ismét megnehezítik a saját dolgukat.

A világ- és Európa-bajnok Sergio Busquets sem volt boldog a Cádiz elleni vereséget követően Fotó: Csudai Sándor - Origo

A néhány játékosát - így Lionel Messit is - pihentető Barcelona szerdán a Bajnokok Ligájában múlta felül 3-0-ra a Ferencvárost Budapesten, a szombati bajnokin viszont már a 8. percben hátrányba került. Az összecsapáson hiába kezdett az argentin mellett a támadósorban Antoine Griezmann és Philippe Coutinho is, a vendégek támadójátéka nem volt elég hatékony, az egyenlítésük öngóllal jött össze az 57. percben. Hat perccel később aztán saját bedobásukat követően kaptak gólt, a labda elment Clement Lenglet mellett, a 35 éves, szemfüles Alvaro Negredo pedig elpörgette azt a meglepett és szintén határozatlan Marc-Andre ter Stegen mellett, majd közelről az üres kapuba helyezett, kialakítva ezzel a végeredményt.