Rebrov: A BL-ben szerzett tapasztalatok sokat segíthetnek

fbl Horizontal
Ferencvaros' Ukrainian head coach Serhiy Rebrov during the UEFA Champions League football match between Dynamo Kiev and Ferencvaros at the Olympiyskiy stadium in Kiev on December 8, 2020. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett kedden a Dinamo Kijev vendégeként, így utolsó maradt a négyesében, és búcsúzott a folytatástól. A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a helyzetkihasználást emelte ki.

A Ferencváros ukrán trénere reméli, mindenkiben meglesz a vágy, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepeljenek.

„Az, hogy irányítottuk a mérkőzést, az nem azt jelenti, hogy nyertünk is. Ki kell használni a lehetőségeket, ha ez nem megy, akkor egész egyszerűen nem lehet nyerni. A kapott gól után már nehéz volt visszajönni. Próbáltuk megfordítani a mérkőzést, támadó szellemű játékosokat cseréltem be. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy ezek a tapasztalatok nagyon sokat segíthetnek a jövőben, de csak akkor, ha ők is fejlődni akarnak" – árulta el Szergej Rebrov az M4 Sport kamerája előtt, aki hozzátette, sok gólt kaptak a saját hibáikból a BL-ben, ez is azt mutatja, hogy ezen a szinten nagyobb koncentrációra van szükség.

Szergej Rebrov a vereség ellenére büszke volt a csapatára Forrás: AFP/Sergei Supinsky

„Remélem, mindenkiben meglesz a vágy, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk. Sajnálom, hogy a szurkolók nem lehettek itt velünk, ők és a játékosok is megérdemelték volna. Büszke vagyok a játékosokra. Kicsit csalódott is vagyok, de nagy tapasztalat volt ez a BL-főtábla" – zárta a szavait a Fradi edzője.